Почетак Разговори Разговор с поводом: Данијела Николић, менаџер хотела на Борском језеру

Разговор с поводом: Данијела Николић, менаџер хотела на Борском језеру

5 друго читање
0
0
3,215
Данијела Николић, менаџер хотела на Борском језеру

„Језеро“ коме нисам одолела

 

 Данијела Николић, менаџер хотела на Борском језеру БОР. – Када је чула да је реновиран и поново отворен хотел у коме је средином осамдесетих и сама започела радну каријеру, потом прочитала у новинама конкурс за менаџера и од старих пријатеља из Бора добила информацију да он сада изгледа веома добро, одлучила је да проба. Изазов да га успешно изведе на тржиште био је, каже менаџер хотела „Језеро“ на Борском језеру Данијела Николић, јачи од од чињенице да због тога, након 18 година, мора да промени место боравка и из Новог Сада се поново врати у родни Бор.
Данијела Николић, менаџер хотела на Борском језеруСамо две године након мог одласка из Бора хотел је затворен и убрзо скинут са листе хотела у Србији. Било ми је тешко када сам то чула, а чула сам веома брзо јер сам већ радила у Извршном већу Војводине као помоћник директора Службе за опште и заједничке послове и водила њихов сектор туризма и угоститељства. А, у то доба, гости хотела „Језеро“ претежно су били Војвођани – присећа се Данијела.
Када је чула да хотел поново стаје на ноге и да га „под своје“ узима РТБ, решила је да се јави на конкурс за првог човека. Богато искуство у области туризма је имала (пет година је, приде, у Црној Гори радила за једну руско-кипарску фирму, потом и као субагент у Новом Саду), а вољу да проба дала јој је жеља да хотел поново заблиста у пуном светлу.
Данијела Николић, менаџер хотела на Борском језеруДошла сам, штоно кажу, „на готово“. Хотел је прелеп, урађен и уређен са доста укуса, види се да је доста новца и труда ту уложено. Мислим да заслужује бољу категоризацију, а сигурно и четврту звездицу, па ћемо то у некој скоријој будућности променити – истиче Данијела.

Пуно посла

Данијела Николић, менаџер хотела на Борском језеруКад је дошла, најпре је завирила у сваки кутак хотела и прегледала, како каже, његова „витална места“ – кухињу, котларницу, коморе и персонални део.
Спадам у оне менаџере који воде рачуна о људима са којима раде. Веома ми је стало да они имају све услове за рад, али и да хотел испуњава све санитарно-хигијенске услове. То је јако битно да би објекат могао да функционише како треба.

Упознала сам се са људима које сам овде затекла, а то су све млада и школована деца, без искуства, деца са којом треба пуно радити. Почели смо од тога како поздравити госта, а учили смо и како се носе тацне. Ипак, допада ми се став РТБ-а да овде посао добију млади са бироа, они који су у Бору завршили туристичку школу. Тренутно волонтирају њих 36-оро, а до краја недеље знаће и ко од њих остаје овде – каже Николићева.

Спава у хотелу

Откад се вратила у Бор, пре нешто више од недељу дана, Данијела га, признаје, малтене није ни видела. Само се једном на кратко спустила у град, а све своје радно и слободно време проводи у хотелу. Тамо спава. – Навикла сам, није ми тешко. Па, и моја ћерка је, уз мене, такорећи одрастала по хотелима. И не чуди зато што је данас и она – туризмолог! – рече нам уз осмех.

Додаје да неке ситнице, детаље и техничке ствари треба довести у ред, али је сигурна да ће хотел моћи да ради пуним капацитетом. Јер и сада, иако малтене без рекламе и на измаку летње сезоне, у хотелу бораве гости из Чешке, Словеније, Холандије, Новог Сада, Ниша.
Данијела Николић, менаџер хотела на Борском језеруОпределили смо се да форсирамо конгресни туризам и превасходно пружимо адекватну услугу спортским екипама које овде могу да долазе на припреме, као и индивидуалним гостима. Не бисмо истицали у први план школски туризам и давали понуде ђачким екскуризијама, већ бисмо се задржали на рекреативним наставама за ученике до четвртог разреда основне школе. У том смислу, све спортске савезе обавестили смо да је хотел „Језеро“ на Борском језеру поново почео да ради, а од неких смо већ добили и повратну информацију, па ће, рецимо, 5. јаунара наредне године гости нашег хотела бити фудбалери новосадског клуба „Пролетер“. Данијела Николић, менаџер хотела на Борском језеруТерени су реновирани, пресвучени асфалтом и уређени, у припреми је и балон хала, а до краја овог месеца биће готов и базен. Тренутно се ради инсталација и преправљају сауне и ђакузи, а остало је да до тада буде завршена и керамика – открива менаџерка за „Колектив“.

Освајање тржишта

Данијела Николић, менаџер хотела на Борском језеруУ намери да што пре изађу на пробирљиво српско тржиште и прикажу се у најбољем светлу, може доста да помогне и чињеница да ће баш „Језеро“ 21. септембра бити домаћин представницима Националне асоцијације туристичких агенција. – Управни одбор „Yute“ заседаће тог дана код нас, а са њима ће бити и представници двадесетак јаких агенција из региона. То је веома добра прилика да покажемо и докажемо шта све можемо да понудимо. Крајем месеца појавићемо се на новосадском сајму лова, риболова и спорта „Лорист“, а наредне године ћемо у фебруару учествовати и на београдском Сајму туризма јер су то, заправо, места где се најбоље продају хотелијерске услуге – тврди Данијела.
Бор, како нам рече на крају разговора, заслужује да буде познат и по туризму јер има околину као мало који град у Србији. – Бање са термалним изворима, жичара, Црни врх, пећине – све то мора да нађе своје место у личној карти овог града, а не само рудник. Сигурна сам да хотел може да ради пуним капацитетом и да „нашем величанству госту“ можемо да приуштимо сву удобност – закључује Данијела.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Разговори

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …