Почетак Актуелно Рударство Ремонт примарне дробилице на копу „Велики Кривељ“

Ремонт примарне дробилице на копу „Велики Кривељ“

1 друго читање
0
0
1,462

 Спона између копа и флотације

Рок за најважнији задатак у току планираног ремонта (замена и наливање цинком облога статора) – 72 сата. – Циљ: да излазни гранулат буде у планираним параметрима за даље секундарно и терцијално дробљење. – Ремонт поверен Служби електро и машинског одржавања и рударима примарног дробљења и транспортног система јаловине Површинског копа „Велики Кривељ“ уз помоћ радника Ливнице бакра и бакарних легура Басена Бор
Ремонт примарне дробилицеРТБ БОР – КОП „ВЕЛИКИ КРИВЕЉ“
. – На површинском копу „Велики Кривељ“ Рударско-топионичарског басена Бор у току је планирани ремонт примарне дробилице. У предвиђеном року (72 сата) најважнији задатак је замена и наливање цинком облога статора , а пратећи послови ремонта су: замена мале погонске групе дробилице, носача графитног прстена, гумене завесе, семеринга у лежишту главе дробилице…
Ремонт примарне дробилицеУ току ремонта биће урађен и комплетан преглед електроуређаја који утичу на рад погона (високо и нисконапонског разводног постројења, електро компоненти за контролу транспортних трака), као и контрола заштите свих електро уређаја примарног дробљења.
Планирани ремонт примарне дробилице поверен је Служби електро и машинског одржавања и рударима примарног дробљења и транспортног система јаловине Површинског копа „Велики Кривељ“ уз помоћ радника Ливнице бакра и бакарних легура Басена Бор. Рок од 72 сата мора бити поштован јер је примарна дробилица спона између површинског копа и флотације:
Ремонт примарне дробилицеЦиљ је да излазни гранулат буде у планираним параметрима за даље секундарно и терцијално дробљење, јер, због континуитета у технолошком процесу производње, гранулат мора да се одржава у предвиђеним границама. Примарна дробилица је спона између површинског копа и флотације „Велики Кривељ“ и ако она стане – стаје и комплетна рударска производња. Зато је важно да рок ремонта буде што краћи и да буде квалитетно обављен како касније не би било застоја у производњи – истиче Душан Цојкић, руководилац Службе електромашинског одржавања примарног дробљења и транспортног система јаловине на површинском копу „Велики Кривељ“.
Мали ремонт примарне дробилице детаљно се ради два пута годишње, а комплетан ремонт зависи од степена похабаности облоге. Последњи велики ремонт успешно је урађен у октобру 2010. године.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Рударство

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…