Почетак Пензионери Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

4 друго читање
0
0
1,293

Привремена решења постала коначна 

 

РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топионичарског басена Бор (бивши и садашњи радници), који су имали привремена решења за пензију – добили су нова коначна решења са другачијом основицом и исплаћена им је разлика. Решен проблем инвалида рада РТБ-а БорУ основицу за пензију урачунати су и посебни додаци на зараду коју су инвалиди рада остварили преласком на друго радно место. Иста правила важе и за породичне пензије остварене по овом основу.
Испоштована је и обавеза да Републички фонд пензијско-инвалидског осигурања рефундира новац Рударско-топионичарском басену Бор, па је овај посао успешно окончан на троструко задовољство: корисника ПИО фонда, Басена Бор и борске Филијале ПИО фонда која је за два месеца интензивног рада завршила више од хиљаду коначних решења.
Очекује се да до средине новембра буду решени и захтеви инвалида рада Рудника бакра Мајданпек.
Овај проблем до сада није могао да буде решен, и поред залагања РТБ-а, укључивања централе ПИО и Министарства за рад, запошљавање и социјалну политику, јер није било законских могућности за то осим регулисања свих пореских обавеза из протеклог периода и то за све запослене у Басену. Тек када је надлежно министарство променило уредбу из 2003. године (која је правила административни проблем) – инвалиди рада Басена добили су коначна решења и исплаћена им је разлика.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Пензионери

Оставите одговор

Погледајте и

Успешна летња сезона Хотела „Језеро“ на Борском језеру

Три пута више гостију   Добром посећеношћу и пословањем у летњој сезони хотел „…