Почетак Актуелно Рударство Рудари Бора и Мајданпека у марту остварили најбољи резултат од доласка Zijina

Рудари Бора и Мајданпека у марту остварили најбољи резултат од доласка Zijina

11 друго читање
0
0
1,999

Произведено рекордних 5.188 тона бакра у концентрату

Руда бакра, откопавана у марту у три борска и једном мајданпечком руднику, била је „тешка“ непуних 1,7 милиона тона, а њеном прерадом у флотацијама, први пут од доласка Zijina, извучено је преко пет хиљада тона бакра у концентрату. – Jian Ximing: У свим аспектима пословања Serbia Zijin Copper приметан је помак. Евидентно је да смо се покренули и у пољима управљања безбедношћу и заштите животне средине, а то је видљиво на свим нивоима. Побољшања се, захваљујући труду и раду свих запослених, односе и на резултате у производњи, рекао генерални директор
SERBIA ZIJIN COPPER
. – Правилно руковођење радом свих огранака Serbia Zijin Copper и њених фабрика и погона довело је до напретка у свим аспектима пословања компаније. Свуда је, како је оценио генерални директор Jian Ximing, приметан помак, па и у пољима управљања безбедношћу и заштите животне средине.
Побољшања се, захваљујући труду и раду свих запослених, односе и на учинке у производњи, па су марта постигнути и најбољи резултати у рударењу од оснивања заједничке компаније. Први пут од доласка Zijina, за месец дана произведено је преко пет хиљада тона бакра у концентрату, тачније 5.188 тона – рекао је Jian Ximing.
Руда бакра, откопавана у марту у три борска и једном мајданпечком руднику, била је „тешка“ непуних 1,7 милиона тона, а укупне ископине износиле су преко 8,5 милиона тона. Рудари и флотери у „Великом Кривељу“ дали су прошлог месеца 2.016 тона бакра у концентрату, њихове колеге из Мајданпека 1.823 тоне, а допринос укупним учинцима из „Новог Церова“ „измерен“ је на 1.003 тоне бакра у концентрату. Додатних 300 тона бакра је у марту стигло из борске „Јаме“.
Од почетка године, рудари Бора и Мајданпека остварили су 25 милиона тона ископина. У првом квартау 2021. уклоњено је 19,8 милиона тона раскривке и откопано 5,2 милиона тона руде. У флотацијама је у истом периоду произведено 15.082 тоне бакра у концентрату.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Рударство

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …