Почетак Актуелно Металургија Руководство „Ототека“ о новој топионици у Бору:

Руководство „Ототека“ о новој топионици у Бору:

6 друго читање
0
0
842

Најуспешније уходавање постројења 

РТБ. – Директор „Ототека“ за Европу, Средњи исток и Африку Адел Хатаб, заменик директора „Ототека“ Ким Фагерлунд, сајт-менаџер Тони Коркан и процесни менаџер Кари Пиенимаки посетили су (12. маја) Руководство "Ототека" о новој топионици у Бору:погон нове топионице и своје раднике који, заједно са радницима Рударско-топионичарског басена Бор, уходавају нову технологију. Они су у разговору у погону и са руководством Басена Бор изразили задовољство што нова топионица ради и што су у њеној изградњи и пуштању у рад учествовали најбољи радници „Ототека“ и Басена Бор.
Руководство "Ототека" о новој топионици у Бору:Уживали смо у сарадњи са РТБ-ом свих ових година колико је заједнички пројекат трајао јер и ви и ми имамо способан тим и добре раднике. Веома смо задовољни јер смо за овај важан пројекат испоручили најмодернију технологију, а ви сте добили погон светске класе – рекао је Адел Хатаб, директор „Ототека“ за Европу, Средњи исток и Африку.
Руководство "Ототека" о новој топионици у Бору:Генерални директор РТБ-а Благоје Спасковски захвалио се менаџерима „Ототека“ на сарадњи јер су показали озбиљност своје компаније: – Процесни менаџер „Ототека“ Кари Пиенимаки рекао ми је да никада досад лакше и брже није покренуо ниједну топионицу, од ове наше. А, морам да нагласим, реч је о браунфилд инвестицији, где се њихова нова опрема повезује са постојећом. Под надзором стручњака „Ототека“ наши топионичари већ сада воде процес производње у новом погону. Очекујем да ће за месец-месец и по искоришћење на бакру бити 98,5 и на сумпору 98 процената, како је и пројектовано, па ће производња бити знатно економичнија него у старој топионици.
Руководство "Ототека" о новој топионици у Бору:Импресионирани смо оним што смо видели у новом погону. Ово је једно од најуспешнијих и најједноставнијих уходавања постројења која смо у протеклих неколико година имали приликом покретања флеш-пећи широм света, а то не би било могуће без стручних људи које РТБ Бор има. Доста дугујемо и доброј сарадњи са њима током пројекта, током уходавања, потом и загревања флеш-пећи, па до текућег рада. Ово ће бити веома успешна топионица и ми ћемо и даље тесно и, убеђен сам, успешно сарађивати – оценио је Ким Фагерлунд, заменик директора „Ототека“.
У разговору између руководства „Ототека“ и РТБ-а Бор истакнуто је да ће у блиској будућности „Ототек“ отворити канцеларију у Београду као што је учинио канадски СНЦ Лавалин који је, заједно са „Ототеком“, градио нову топионицу и фабрику сумпорне киселине у Бору.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…