Почетак Безбедност и заштита Санација последица пожара у новој сумпорној у завршној фази

Санација последица пожара у новој сумпорној у завршној фази

6 друго читање
0
0
918

Поновно загревање фабрике за неколико дана

 

Демонтирана сва испуна (преко 90 кубних метара) из сушног торња и почела монтажа њених носача и постављен гасовод од полиестера. – У пословима ангажовани људи из АТБ ФОД-а, „Моки-монта“ из Бора, а изузетно значајно је учешће радника РТБ-а који су у три смене извлачили испуну, чистили, прали, затварали отворе на свим торњевима и инсталацијама. – Д. Маринковић: Очекујемо последњу испоруку материјала из Кине и чим буде дошла организоваћемо тросменски рад, са дуплим посадама, тако да што год је могуће пре оспособимо фабрику за поновно загревање
Санација последица пожара у новој сумпорној у завршној фазиНОВА СУМПОРНА
. – Санација последица пожара (31. марта), у коме је изгорео део цеви од фибергласа који повезује електростатички филтер са сушним торњем у новој фабрици сумпорне киселине, у завршној је фази. Ово је данас изјавио Драган Маринковић, директор пројекта реконструкције топионице и изградње фабрике сумпорне киселине у Бору.
Демонтирана је сва испуна (преко 90 кубних метара) из сушног торња. Постављен је гасовод од полиестера који је урађен у Прибоју, а почела је и монтажа носача испуне у сушном торњу. Део носача који је јуче стигао на градилиште, већ је монтиран. Очекујемо још једну испоруку материјала из Кине, да и то брзо монтирамо и почнемо враћање испуне у сушни торањ. Остале активности везане за гасоводе, инсталације, чишћења и прања су, такође, у завршној фази – постављају се мерни инструменти и све се још једном проверава пре почетка поновног загревања фабрике – нагласио је Маринковић.

О завидној брзини којом су обављени радови говори и чињеница да је део опреме дошао из Немачке, а једна испорука чак из Кине, док је остало, углавном, домаћа опрема или са складишта где Басен има резервне делове. У овим пословима ангажовани су људи из АТБ ФОД-а, „Моки-монта“ из Бора, а изузетно значајно је учешће радника РТБ-а који су у три смене извлачили испуну из сушног торња, чистили, прали, затварали отворе на свим торњевима и инсталацијама. Чинимо напоре да се радови што пре заврше. Очекујемо последњу испоруку материјала из Кине и чим буде дошла организоваћемо тросменски рад, са дуплим посадама, тако да нема никаквог застоја да што је могуће пре оспособимо фабрику за поновно загревање. Очекујемо да се то деси за неколико дана – поручио је директор пројекта нова топионица.
Адел Шедиак, сајт-менаџер „СНЦ Лавалина“, канадске компаније која је градила нову фабрику сумпорне киселине, оценио је да реконструкција напредује изузетно добро и да ће „СНЦ Лавалин“, уз помоћ РТБ-а и српских фирми укључених у реконструкцију, бити у стању да је заврши веома скоро.
Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…