Почетак Актуелно Рударство Serbia Zijin Copper 2020. уложила 151 милион долара у набавку рударске и металуршке опреме

Serbia Zijin Copper 2020. уложила 151 милион долара у набавку рударске и металуршке опреме

5 друго читање
0
0
1,221

Купљено седам највећих камиона

Четири бела „дива“, носивости чак 240 тона купљена су за површински коп „Велики Кривељ“ код Бора, а три истоветна, али и велики багер приде добио је Рудник бакра Мајданпек. – Цена једног камиона тешкаша, који „у цугу“ превози 20 тона руде више него досадашњи највећи „белаз“ камиони, износи око два и по милиона долара, док нова утоварна машина вреди нешто више од четири милиона долара. У набавку нових рударских и металуршких машина Serbia Zijin улаже у просеку 12,5 милиона долара месечно, а највише пара је за механизацију потрошено новембра прошле године, када су и стигле нове моћне машине
SERBIA ZIJIN COPPER
. – У набавку нове рударске и металуршке опреме Serbia Zijin Copper је 2020. уложила 151,1 милион америчких долара, а највећи месечни рачун плаћен је новембра, када су површинском копу „Велики Кривељ“ код Бора испоручена четири, а Руднику бакра Мајданпек три велика камиона носивости 240 тона. Рудник под Старицом је истог месеца добио приде и велику утоварну машину, багер са кашиком 22 кубика.
Цена једног камиона тешкаша, који „у цугу“ превози 20 тона руде више него досадашњи највећи „белаз“ камиони, износи око два и по милиона долара, док нова утоварна машина вреди скоро двоструко више, преко четири милиона долара. Отуда је и новембарски рачун за рударску и металуршку опрему био највећи и вредео је 36 милиона долара.
Компанија је 2020. месечно у просеку за нову опрему издвајала око 12,5 милиона долара, а буџет за те намене „кројен“ је у складу са потребама у производњи и преради руде.
Укупну суму која је прошле године потрошена за куповину рударских и металуршких машина не чини само набавка механизације, већ је укључена и разна друга опрема, делови и монтажни радови.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Рударство

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …