Почетак Актуелно Металургија Serbia Zijin Copper обуставља производњу у топионици на три месеца

Serbia Zijin Copper обуставља производњу у топионици на три месеца

6 друго читање
0
0
1,201

Априла почиње модернизација металуршких агрегата

У оквиру тромесечног застоја биће завршена реконструкција флеш-пећи, котла и пратећих система за пречишћавање димних гасова, и решен проблем „хватања“ свих гасова из конверторске хале. У Фабрици сумпорне киселине биће инсталиран нов електростатички филтер. – У побољшање стања металуршких агрегата и системе очувања животне средине у топионици за три године инвестирано 161,5 милиона долара
SZC
. – Борска топионица ће од 20. априла до краја јула бити у застоју због завршетка пројекта техничке реконструкције, проширења и изградње металуршких постројења, односно повезивања старог и новог система. У том периоду биће завршена реконструкција флеш-пећи, котла и пратећих система за пречишћавање димних гасова, и решен проблем „хватања“ свих гасова из конверторске хале. У Фабрици сумпорне киселине биће инсталиран нов електростатички филтер. Након модернизације металуршких агрегата, топионица у Бору функционисаће по највишим еколошким стандардима.
Обустављање производног процеса у Топионици и рафинацији на три месеца предвиђено је годишњим планом Serbia Zijin Copper, па се упркос томе у 2022. предвиђа производња 85 хиљада тона катодног бакра, 1.580 килограма злата и скоро 13 тона сребра.
Serbia Zijin Copper је у претходне три године у побољшање стања металуршких агрегата и системе очувања животне средине у топионици инвестирала 161,5 милиона долара.
У ТИР-у је прошле године завршена изградња система за сакупљање и одсумпоравање димних гасова и постројење је августа пуштено у рад. Показало је добре перформансе, па је испуштање гасова на главном димњаку доведено у законом дефинисане оквире, а квалитет ваздуха у Бору је знатно побољшан.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Зиђин у сусрет Дану рудара Србије поново организовао ликовну колонију

Почео “Зиђин Арт 2024” Србија Зиђин Копер и Србија Зиђин Мајнинг настоје да промовишу екон…