Почетак Безбедност и заштита Serbia Zijin Copper се придружила масовној имунизацији грађана Бора и Мајданпека

Serbia Zijin Copper се придружила масовној имунизацији грађана Бора и Мајданпека

20 друго читање
0
0
570

Почела вакцинација запослених

За запослене у борском делу компаније вакцинација ће трајати два дана, 11. и 12. фебруара, обављаће се у Дому здравља, почев од 7 часова, а обезбеђен је и превоз. Радници мајданпечког огранка Serbia Zijin Copper вакцину ће моћи да приме данас и сутра од 11 сати, на пункту за имунизацију при тамошњој здравственој установи „Др Верољуб Цакић“. – У Бору је досад већ вакцинисано око 4.500 људи, а у општини Мајданпек 1.150 и међу њима је свакако велики број запослених у Serbia Zijin Copper и чланова њихових породица
SERBIA ZIJIN COPPER
. – Радници компаније која послује у Бору и Мајданпеку придружили су се масовној имунизацији грађана, која је пре непун месец почела да се организује у оба града, па је вакцинација свих оних који су се добровољно пријавили да у организацији Serbia Zijin Copper приме вакцину почела – данас.
Само дан након што је у Србију стигло још пола милиона вакцина кинеског произвођача „Синофарм“, а у Бору почела ревакцијација оних који су прву дозу цепива против заразног вируса примили пре три недеље, Serbia Zijin Copper је посредством Сектора за безбедност и здравље на раду ажурирала спискове запослених који су изразили жељу да им компанија организује имунизацију.
У Бору је досад вакцинисано око 4.500 људи, а у општини Мајданпек 1.150 и међу њима је свакако велики број запослених у Serbia Zijin Copper и чланова њихових породица. Реч је о радницима који су себе и своје ближње за имунизацију раније пријавили на е-порталу Владе Србије. За оне који се нису определили за ову опцију, а њих је око 400, компанија је, у сарадњи са Владом Србије, обезбедила довољне дозе цепива.
За запослене у борском делу компаније вакцинација ће трајати два дана, 11. и 12. фебруара, обављаће се у Дому здравља, почев од 7 часова, а обезбеђен је и превоз. И радници мајданпечког огранка Serbia Zijin Copper моћи ће да приме вакцину данас и сутра, на пункту за имунизацију при тамошњој здравственој установи „Др Верољуб Цакић“. Вакцинација је у Мајданпеку заказана за 11 сати јер се, по речима директора мајданпечког Дома здравља Драгана Фудуловића, у раним јутарњим сатима обавља ревакцинација оних који су већ примили прву дозу вакцине.
Надамо се да ће масовна вакцинација додатно побољшати ситуацију, али ће све Владине и компанијске превентивне мере заштите од вируса из предострожности остати на снази до даљег. Вакцина сигурно подиже бедем имунитета, али је вирус и даље присутан. Због тога ћемо у компанији наставити да поштујемо и проверавамо примену прописаних мера превенције – казао је Јовица Радисављевић, директор производње у Serbia Zijin Copper и председник Радне групе за послове руковођења и координацију спровођења мера превенције и контроле.
Крива одсутних радника, због заразе или изолације, иде низбрдо. Међутим, не смемо, нити можемо због тога да се опуштамо. Морамо се понашати у складу са мерама превенције иако ћемо бити сигурнији када се вакцинишемо – подвукао је главни инжењер у Serbia Zijin Copper Jiao Jianming.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…