Почетак Актуелно Сертификован комплетан процес производње у Serbia Zijin Bor Copper

Сертификован комплетан процес производње у Serbia Zijin Bor Copper

15 друго читање
0
0
2,848
Сертификован комплетан процес производње у Serbia Zijin Bor Copper

Добијени и сертификати за области БЗНР и заштите животне средине

Сертификати Интегрисаног система менаџмента (ИМС), усаглашени са захтевима нових верзија стандарда ISO 9001, ISO 140001 и ОХСАС 18001, важе до септембра 2021. године и њима је обухваћено истраживање, експлоатација и флотацијска прерада руде у концентрат и његово коришћење за производњу бакра, племенитих метала и пратећих производа, али и области безбедности и здравља на раду и заштите животне средине
Сертификован комплетан процес производње у Serbia Zijin Bor CopperSerbia Zijin Bor Copper
. – Имајући у виду чињеницу да је 14. марта у Агенцији за привредне регистре извршена промена назива компаније, те да од тог датума некадашњи РТБ Бор послује под називом Serbia Zijin Bor Copper, сертификациона фирма „Bureau Veritas“ је, на основу обавештења о овој промени, донела одлуку да у својим актима преименује сертификате ИМС-а додељене септембра прошле године и поново их уручи, овога пута кинеско-српској компанији.
Сертификацијом је обухваћен комплетан процес производње у Компанији, од истраживања преко експлоатације и флотацијске прераде руде у концентрат, до коришћења концентрата у производњи бакра, племенитих метала и пратећих производа. Ово је веома важно јер се сви производи Компаније продају или на берзи метала, попут бакарне катоде, или у иностранству, а добијени сертификати признати су свуда у свету и гарантују врхунски квалитет робе и услуга. Додатно, поседовање сертификата ИМС и стандарда ISO 9001, ISO 140001 и OHSAS 18001 доприноси већем рејтингу Компаније, уређује њено пословање и смањује одређене трошкове.
Поред стандардизације целокупног производног процеса и његовог уређења по стандарду 9001, Компанија је стандардизовала и системе управљања заштитом здравља и безбедношћу на раду (OHSAS 18001) и заштитом животне средине (ISO 14001).
Сертификован комплетан процес производње у Serbia Zijin Bor CopperOHSAS 18001 потврђује ефикасну примену закона из области БЗНР и свих неопходних мера за безбедан рад и подједнако штити како запослене, тако и саму Компанију. Овај сертификат у рукама значи да је Компанија успоставила контролу над ризицима у овом сегменту и тиме обезбедила континуитет пословања.
Стандард 14001 олакшава примењивање законских одредби, дефинише додатне захтеве за управљање заштитом животне средине и потврђује да Компанија може да идентификује и контролише утицај својих активности на животну средину, а потом и побољша однос према животној средини, речју да води рачуна о екологији.
Поред ова три сертификата, почетком 2019. године оба угоститељска објекта, која послују у оквиру нон-кор делатности Компаније, добила су од „Globalserta“ сертификате за безбедност хране. Њима је потврђено да су Клуб у Брестовачкој Бањи и хотел „Језеро“ на Борском језеру успоставили систем HACCP за припрему и сервирање хране и пића и да га ефективно примењују. И овај сертификат важи три године, а угоститељски објекти су га 2019. добили по други пут.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Актуелно

Оставите одговор

Погледајте и

Отворена изложба фотографија “Зелени хоризонти: Уметност одрживог рударства у Србија Зиђин Копер”

Јавности представљени најзначајнији еколошки пројекти у Бору и Мајданпеку Иако је посао у …