Почетак Актуелно Металургија Стигао и други измењивач топлоте за нову фабрику сумпорне киселине

Стигао и други измењивач топлоте за нову фабрику сумпорне киселине

2 друго читање
0
0
860

 РТБ БОР. – Из Луке Прахово данас је отпремљен измењивач топлоте за нову фабрику сумпорне киселине, произведен у Индији и тежак 82.600 килограма. То је последњи велики појединачни део опреме за нову топионицу и фабрику сумпорне киселине Рударско-топионичарског басена Бор.
И док се на градилишту нове топионице несметано ради, а на објекту „7.400“ фабрике сумпорне киселине чак и више од планиране динамике, последњи велики део опреме десетак дана је чекао у Луци Прахово због административних проблема у мерењу тежине терета.
Решили смо проблем мерења тежине на лицу места у Луци Прахово и измењивач топлоте је специјалним камионом (укупна тежина је 88 тона) кренуо у Бор да би био постављен поред већ уграђеног измењивача на градилишту фабрике сумпорне киселине. До сада је на градилиште стигло 93 одсто опреме, а у наредних неколико дана стићи ће електроопрема и везни делови за цевовод, па нема одступања од планиране динамике – каже Милинко Живковић, заменик генералног директора РТБ-а Бор за инвестиције.
Време док измењивач топлоте за нову фабрику сумпорне киселине не стигне из Луке Прахово у Бор, радници „Енергопројекта“ користе за припремање терена за два велика резервоара, запремине по шест хиљада метара кубних, за јаку киселину, а када стигне на градилиште, биће постављен поред већ уграђеног (већег) измењивача топлоте.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…