Почетак Безбедност и заштита Тешко повређен радник Топионице

Тешко повређен радник Топионице

2 друго читање
0
0
307

Машина му ишчупала руку

 

Истрага је у току, а извештај инспектора за рад показаће да ли постоји одговорност непосредног руководиоца, односно сменског мајстора, или је реч о несрећном случају, каже Саша Перишић, помоћник генералног директора РТБ-а Бор за екологију, безбедност и здравље на раду
Тешко повређен радник ТопионицеРТБ
. – Тридесеттрогодишњи Жарко Јовановић, радник Топионице и рафинације, тешко је повређен у среду, 4. новембра, када му је пужни дозатор код парног сушача шарже „ухватио“ руку и ишчупао је изнад лакта. Колеге несрећног Јовановића реаговале су одмах, пруживши му прву помоћ док не стигне лекарска екипа. Након што је збринут у борској болници, одлучено је да ипак, због озбиљности и тежине повреде, радник буде пребачен на Војно-медицинску академију у Београду. Јовановићу је на ВМА ампутирана рука, оперисан је и сада је у стабилном стању и ван животне опасности.
Страшно је то што се догодило! Ужасно! Истрага и извештај инспектора за рад показаће да ли постоји одговорност непосредног руководиоца, односно сменског мајстора, или је реч о несрећном случају. Оно што је за сада утврђено и потврђено полицијским увиђајем јесте чињеница да је радно место било прописно обележено, а да је Јовановић био оспособљен за безбедан рад – рекао је помоћник генералног директора за екологију и БЗНР Саша Перишић.
У Топионици је надавно повређен и Роберт Стојанов (41). И он је, након указане прве помоћи у борској болници, пребачен на ВМА на даље лечење.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Погледајте и

IN MEMORIAM – Владимир Фуфановић (1958-2020)

悼念Vladimir Fufanović (1958-2020) 沉默的战士,敬业的矿工 Ненаметљиви борац и копач доброте Свакога дан…