Почетак Актуелно Металургија Топионица добила сертификат за увођење система квалитета ИСО 9001

Топионица добила сертификат за увођење система квалитета ИСО 9001

4 друго читање
0
0
1,470

Рад по европским стандардима 

Б. Тодоровић: Када будемо добили и сертификат за управљање отпадом, ТИР ће имати заокружену целину – заштиту животне средине, бригу о здрављу радника и управљање отпадом – неопходну да компанија буде препознатљива. – А. Ђорђевић: Та три стандарда (ИСО 9001, ИСО 14001 и ОХСАС 18001 умногоме ће допринети да Топионица, односно РТБ буде водећа компанија у Србији и по поштовању европских стандарда
Топионица добила сертификат за увођење система квалитета ИСО 9001ТОПИОНИЦА
. – Александар Ђорђевић, директор београдског YUQS-а, уручио је данас Саши Радуловићу, управнику Топионице, сертификат за систем менаџмента по стандардима СРПС ИСО 9001:2008 за стару топионицу. Будући да је ово последњи металуршки погон који је добио сертификат, сада је овим процесом комплетирано важење система за овај стандард у целом ТИР-у.
Топионица добила сертификат за увођење система квалитета ИСО 9001Сертификат не сме да буде само мртво слово на папиру, него треба да заживи, и да сви имамо користи. Много већи терет ће поднети руководиоци који стандард мора да прилагоде потребама процеса, како би он имао сврху – рекао је Радуловић.
Бобан Тодоровић, директор ТИР-а, најпре је подсетио да су 2010. године само три металуршка погона имала сертификат (Електролиза, Ливница бакра и бакарних легура и Фабрика бакарне жице). Осим примене, преиспитивања и сталног побољшања овог основног стандарда, предузећу у наредном периоду предстоји и увођење још два – ИСО 14001 (за заштиту животне средине) и ОХСАС 18001 (безбедност и здравље на раду).
Топионица добила сертификат за увођење система квалитета ИСО 9001Сертификат нас обавезује да, као људи који настављамо да радимо са највећим еколошким и економским пројектом на Балкану, објединимо сва три стандарда у интегрисани систем. Очекујем да ћемо почетком следеће године (најкасније до марта) добити и сертификат за управљање отпадом. Тако ће металургија у оквиру РТБ-а имати заокружену целину – заштиту животне средине, бригу о здрављу радника и управљање отпадом – неопходну да компанија буде препознатљива. Тиме ће, такође, и кредибилитет ТИР-а на тржишту бити већи – истакао је Тодоровић.
Директор YUQS-а је нагласио велики значај овог процеса с обзиром на то „да је РТБ Бор једна од најважнијих фирми у Републици, са великим бројем запослених, од које цела Србија има користи, јер пуни буџет Србије.“ – Добијањем сертификата ИСО 9001 стичу се услови да Топионица ради по европским стандардима. Оно што је будући циљ – увођење стандарда ИСО 14001 и ОХСАС 18001 значи да ће ТИР у наредном периоду настојати да смањи загађење животне средине и број повреда на раду. Та три стандарда ће умногоме допринети да Топионица, односно РТБ буде водећа компанија у Србији и по поштовању европских стандарда – рекао је Ђорђевић.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…