Почетак Актуелно Металургија Топионичари и сумпораши обележили крсну славу Свети Василије Острошки

Топионичари и сумпораши обележили крсну славу Свети Василије Острошки

2 друго читање
0
0
2,764
Топионичари и сумпораши обележили крсну славу Свети Василије Острошки

Заштитник нових постројења

М. Бајић: Нека би Господ подарио свима вама живота, здравља, успеха, и на приватном и на пословном плану, и да још дуго година РТБ буде гарант стабилности и лепог живота у овом нашем Бору. – Б. Тодоровић: Ове године имамо веома велике разлоге за славље зато што су нам резултати много бољи него прошле и претпрошле – дошли смо до пројектованих капацитета и до пројектованог искоришћења. – З. Алексов: Са надом и вером у Бога да ћемо постићи што боље резултате током ове и наредних година, за много бољи рад и Топионице и Сумпорне, али и целог РТБ-а

Топионичари и сумпораши обележили крсну славу Свети Василије ОстрошкиТОПИОНИЦА и СУМПОРНА. – Запослени у Топионици и Фабрици сумпорне киселине обележили су данас своју крсну славу у част Светог Василија Острошког, једног од најпоштованијих светитеља у нашем народу, можда одмах после Светог Саве. Обред и резање славског колача, у присуству великог броја топионичара, сумпораша, као и гостију, обавили су отац Миленко Бајић, старешина борске цркве „Свети Ђорђе“, и отац Радоје Мијовић. Топионичари и сумпораши обележили крсну славу Свети Василије ОстрошкиУз најлепше жеље да проведу славу са најближима у здрављу, весељу, слози и сваком напретку, отац Бајић је казао: – Данас се сабрасмо да прославимо име великог, уваженог из рода српскога – Светог Василија Острошког и Захумског, чудотворца, светитеља који, како чусмо у тропару, од младости своје целога себе Господу предаде и нама остави образац како ми, његови потомци, треба да се понашамо и владамо, како треба да идемо кроз овај живот да бисмо дошли до самог његовог краја и до обећане награде коју нам Господ рече, а то је да уђемо у обећано небеско царство и да седнемо са десне стране Бога оца. Данас се сабрасмо и да учинимо продужетак свете литургије којој ви, силом прилика нисте могли да присуствујете због својих обавеза, али ми дођосмо до вас овде, донесосмо и молитве и благослов Господњи и заједно се помолисмо Господу и угоднику његовом Светом Василију. Нека би Господ подарио свима вама живота, здравља, успеха, и на приватном и на пословном плану, и да још дуго година РТБ буде гарант стабилности и лепог живота у овом нашем Бору. Нека сте живи и здрави и да вам Бог подари свако добро.
Топионичари и сумпораши обележили крсну славу Свети Василије ОстрошкиБобан Тодоровић, помоћник генералног директора РТБ-а за металургију, свим радницима Топионице и ФСК-а пожелео је срећну славу и успеха у даљем раду и развоју. – Ове године имамо веома велике разлоге за славље зато што су нам резултати много бољи него прошле и претпрошле. Дошли смо до пројектованих капацитета, до пројектованог искоришћења, тако да ћемо наставити у наредном периоду да радимо само са још већим побољшањима.

Данас смо се окупили овде да прославимо славу Топионице и Сумпорне коју смо први пут обележили 2016, када смо ми били домаћини. Отада је то постало традиционално да сваке године буде по један домаћин. Нама је припала част да будемо први, лани је била Топионица, сада ми поново. Захваљујем се свим присутнима и свим радницима желим срећну славу, са надом и вером у Бога да ћемо постићи што боље резултате током ове и наредних година, за много бољи рад и Топионице и Сумпорне, али и целог РТБ-а – поручио је Зоран Алексов, управник Фабрике сумпорне киселине.
Као овогодишњи домаћин, Алексов је предао колач домаћину славе идуће године Сашки Тасић, управници Топионице.
Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…