Почетак Актуелно Металургија У Фабрици сумпорне киселине почео ремонт,  предстоји и у Топионици

У Фабрици сумпорне киселине почео ремонт,  предстоји и у Топионици

3 друго читање
0
0
1,205

За сигуран рад агрегата

 

Оспособљавање дуваљке, просејавање масе контактног реактора и чишћење магистралног гасовода – главни захвати у Сумпорној. – Почетак ремонта у Топионици зависиће од динамичког плана испоруке катодног бакра – каже директор ТИР-а Бобан Тодоровић

У Фабрици сумпорне киселине почео ремонт, предстоји и у ТопионициТИР. – У Фабрици сумпорне киселине 29. септембра кренуло је одгревање фабрике, што, је практично, означило почетак ремонта овог металуршког погона. Како нам је објаснио Бобан Тодоровић, директор ТИР-а, планирано је да овогодишњи ремонт буде мањег обима и на мањем броју тзв. позиција, с обзиром на то да је велики број позиција био обухваћен лањским ремонтом. Главне активности биће усмерене на просејавање контактне масе контактног реактора, као и на чишћење магистралног гасовода од Топионице до Фабрике сумпорне киселине.
У Фабрици сумпорне киселине почео ремонт, предстоји и у ТопионициТоком претходног периода примећене су аномалије у раду главне дуваљке за вучу гасова, тако да ћемо знатну пажњу посветити њеном оспособљавању. Такође, и стварању резерви у раду Фабрике сумпорне киселине, конкретно оспособљавању још једно радног кола које би било резервно и пружило поуздан рад фабрике у наредном периоду. Тиме би се обезбедили услови за старт нове топионице и сигуран рад Сумпорне током предстојећег периода. У Фабрици сумпорне киселине почео ремонт, предстоји и у ТопионициОд коликог значаја су ови захвати на линији бакра, говори и чињеница да је Фабрика сумпорне киселине између два ремонта радила добро, уз висок степен апсорпције сумпор-диоксида од 98 процената – истиче Тодоровић.
Предвиђено је да ремонт Сумпорне траје 21 дан. Предстоји и ремонт у Топионици за који су на време обезбеђени сви неопходни репроматеријали. – Почетак ремонта топионичких агрегата зависиће од динамичког плана испоруке катодног бакра – закључио је челник ТИР-а.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…