Почетак Актуелно Металургија У Ливници лију трећу статуу рудара

У Ливници лију трећу статуу рудара

1 друго читање
0
0
910

Бронзани рудар и за хотел „Језеро“

 

Скулптура тешка 400 килограма и висока два метра биће завршена до краја фебруара. – Један бронзани кип налази се на улазу у Бор, други чека своје место у Мајданпеку, а овај трећи красиће басенски хотел на Борском језеру
У Ливници лију трећу статуу рудара ЛИВНИЦА
. – Вредни мајстори фазонске ливнице – моделари, калупари, топионичари и ливци – од 22. јануара раде још једну статуу рудара у бронзи која ће, како су им рекли, бити постављена у хотелу „Језеро“ на Борском језеру. Реч је о идентичној скулптури која се налази у кружном току раскрснице на ИВ километру у Бору. „Рудар“ је висок два метра и тежак 400 килограма, а израђен је од легуре бронзе (РГ-5) у којој има и пет посто калаја, олова и цинка.
Већ смо обавили велики део посла. Рудар је изливен из делова и преостала је само завршна обрада скулптуре. За десетак дана, а најкасније до краја фебруара, трећи бронзани кип биће завршен – каже руководилац Ливнице фазонских одливака Слађана Симијоновић.
Поред мајстора који су радили трећу скулптуру затекли смо једног завршеног „рудара“ који, како нам рекоше, одавно чека да буде постављен у Мајданпеку.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Редовно одржавање опреме кључ за боље еколошке ефекте и већу ефикасност борске топионице

Десетодневна контрола рада металуршких агрегата У оквиру застоја још једном су прегледана …