Почетак Актуелно Мајданпек У Руднику бакра Мајданпек монтиран нови багер „коматсу“ ПЦ 3000

У Руднику бакра Мајданпек монтиран нови багер „коматсу“ ПЦ 3000

2 друго читање
1
0
3,730

Десант на “Јужни ревир”

 

Нови багер од данас раскрива нова рудна лежишта Јужног ревира. – Поуздана, квалитетна и моћна машина, коју одликују снага (водећег у класи), стабилност, капацитет и удобност, пуним капацитетом стартује у понедељак, 12.јуна
РБМ
.- Нова моћна машина у рударској опреми мајданпечког Рудника бакра, багер „коматсу“ ПЦ 3000, од данас је на свом месту, на радилишту “Исток” Јужног ревира. До понедељка, 12. јуна, трајаће обука багериста који, иако са искуством руковања ОК и багерима ПЦ 1 и ПЦ2, од овлашћеног сервисера добијају додатне инструкције за управљање новом машином, а потом следи рад пуним капацитетом.
Приметили смо да су наши људи приликом монтаже били изузетно мотивисани за рад, показујући, уз стручност, жељу да одговоре оваквим изазовима и помогну да моћна опрема и машине што пре дођу до радилишта, – каже помоћник директора РБМ-а за електромашинство Братислав Благојевић. Додаје “да је среће, па да овакве машине можемо да обезбедимо чешће, за монтажу би нам било потребно мање времена”.
Коментари о багеру „коматсу“ ПЦ 3000 изузетно су повољни. Као водећи у класи, он има снагу, стабилност, капацитет копања и удобност радног места руковаоца. Кашиком захвата 16 кубних метара, а капацитет самог багера је 2.000 тона по сату. Има снагу мотора 900 КВ, 1.500 обртаја, хидраулику од 4.400 и запремину резервоара од 2.670 литара. Реч је о поузданој и висококвалитетној машини за рударску индустрију, кажу упућени.
Пословођа одржавања багера Славољуб Динић, има 40 година стажа у РБМ-у и каже да га нимало не чуди то што сервисери из Немачке имају само речи хвале за запослене који су склапали моћну машину. – Багер је сличан онима које имамо. Од ПЦ1 и ПЦ2 га разликује само габарит и неке ситне промене, па је монтажа протекла без икаквих проблема, хаварија, повреда. Веома смо задовољни обављеним послом – поносно прича Динић.

Технички руководилац машинске опреме мајданпечког површинског копа Родољуб Рајковић, додаје да је у односу на претходне, нови багер ПЦ 3000 мобилнији. – Бржи је и бољи за рад у мањим “усецима”, а са техничке стране је савршен. Није то бадава најпродаванији багер, у рударству се баш такав највише користи.
Овај багер и друга новонабављена опрема ће своје добре карактеристике бити у прилици да покаже у најскорије време. Исток, као ново радилиште “Јужног ревира” представља први и прави испит.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Мајданпек

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…