Почетак Актуелно Металургија У Топионици у току петнаестодневни ремонт агрегата

У Топионици у току петнаестодневни ремонт агрегата

2 друго читање
0
0
804

За сигуран и миран рад

 

Ремонт почео 30. септембра, а завршетак планиран за 12. октобар. – На градилишту ангажовано око 300 радника из Топионице и 25 фирми које изводе радове. – Вредност ремонта 40 милиона динара и 320.000 евра. – Б. Тодоровић: Последњи ремонт до изградње нове топионице

У Топионици у току петнаестодневни ремонт агрегатаРТБ Бор, ТИР. – У Топионици је у току ремонт агрегата који је почео 30. септембра. Његов завршетак, према динамичком плану, предвиђен је за 12. октобар, када ће почети поновно шаржирање реактора, док се четири дана након тога очекују и прве аноде. На градилишту је ангажовано око 300 радника, како из Топионице тако и 25 различитих фирми које изводе радове. Притом су као и увек, како је нагласио Бобан Тодоровић, директор ТИР-а, предузете све мере безбедности на градилишту, па није било ниједне повреде.
У Топионици у току петнаестодневни ремонт агрегатаС обзиром на то да нас време служи ових дана, очекујемо завршетак ремонта по плану. Упоредо са овим у Топионици биће окончан и ремонт у Фабрици сумпорне киселине, а производња монохидрата почеће поново 14. октобра. Ремонт предузимамо у циљу заштите топионичких агрегата како би имали стабилан и миран рад у наредном периоду. На основу динамичких планова завршетка пројекта реконструкције топионице и изградње нове фабрике сумпорне киселине, очекујем да би идуће године евентуално требало да имамо још неке мање активности на замени свода пламене пећи у трајању од четири-пет дана. То, практично, значи да је ово последњи ремонт док траје стари пројекат топионице – истакао је Тодоровић.
Вредност ремонта је 40 милиона динара (конструкције и рад су домаћи) и 320.000 евра (ватростална опека и изолатори из увоза).

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…