Почетак Актуелно Металургија Убрзана изградња нове топионице и фабрике сумпорне киселине у Бору

Убрзана изградња нове топионице и фабрике сумпорне киселине у Бору

2 друго читање
0
0
749

Надзор поверен Грађевинском факултету у Београду

 

Уговор о стручном надзору потписали генерални директор Басена Благоје Спасковски и декан Грађевинског факултета у Београду професор др Душан Најдановић. – Посао је изузетно сложен, а рокови кратки, али изградња ће бити завршена, како је и планирано, средином идуће године – обећали су потписници уговора
РТБ БОР
. – Генерални дирекtор Рударско-топионичарског басена Бор Благоје Спасковски и декан Грађевинског факултета у Београду професор др Душан Најдановић потписали су „Уговор о вршењу стручног надзора у складу са важећим Законом о планирању и изградњи Републике Србије: заштита уговорне позиције РТБ-а Бор, администрирање уговора за Пројекат реконструкције Топионице и доградње Фабрике сумпорне киселине, планирање и контрола реализације радова на градилишту и праћење утрошка средстава за локалне радове и за радове који нису обухваћени уговором РТБ Бор Група – СНЦ Лавалин, а које мора извести РТБ Бор у својој организацији“. То значи да се радови убрзавају и да ће, према плану, изградња нове топионице и фабрике сумпорне киселине бити завршена до средине идуће године.
Убрзана изградња нове топионице и фабрике сумпорне киселине у БоруРадови се изводе изузетно добро, али се усложњавају из неколико разлога: стара топионица ради, а поред ње се гради ново постројење и монтира нова опрема. Због таквог усложњавања посла и компликоване координације, одлучили смо да ангажујемо најјачу институцију у тој области – Грађевински факултет у Београду, који ће преузети надзор како бисмо изузетно сложен посао изградње нове топионице и фабрике сумпорне киселине завршили на време и већ средином идуће године, како је и планирано, добили чисто небо над Бором и околином – рекао је генерални директор Басена Благоје Спасковски и нагласио да су рокови изградње максимално скраћени јер се такви објекти у свету не граде за мање од пет година.
Одазвали смо се позиву Басена Бор са задовољством. Посао је изузетно сложен, а рокови кратки, али уложићемо све наше потенцијале да изградња буде завршена на време – обећао је, потписујући уговор, декан Грађевнског факултета у Београду професор др Душан Најдановић.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…