Почетак Безбедност и заштита Ухапшен осумњичени за недавну велику крађу бакра у РТБ-у Бор

Ухапшен осумњичени за недавну велику крађу бакра у РТБ-у Бор

2 друго читање
0
0
744

„Пао“ Ч.Б. из Ћуприје

 

БОР. – Шестог фебруара припадници Министарства унутрашњих послова у Бору ухапсили су, а потом и по налогу надлежног тужилаштва одредили задржавање до 48 сати Ч.Б. (1959) из Ћуприје, због постојања основа сумње да је извршио кривична дела „фалсификовање службене исправе“ и „превара у покушају“.
Како се наводи у саопштењу борске полиције, осумњичени се терети да је као одговорно лице једне фирме из Пожаревца, са којом је РТБ пословао, у договору са два возача камиона покушао да превари борски комбинат. Сумња се да су они, пише даље у саопштењу, у камиону за који су имали отпремницу на 20 тона бакра, у круг РТБ-а уносили око 18 тона бакра и око две тоне воде и одлазили на мерење тежине.
„Они се терете да су након истовара и предаје бакра, испуштали воду из дограђеног резервоара на камиону и пре него што ће камион напустити круг РТБ-а Бор поново одлазили на мерење, како би се утврдило да је из камиона истоварено 20 тона бакра.“
Ч.Б. се такође сумњичи да је у службену исправу унео лажни податак о количини бакра и такав документ потписао и оверио печатом.
Уз напомену да полиција наставља рад на овом „случају“, у саопштењу борске полиције истакнуто је да ће осумњичени у законском року, уз кривичну пријаву, бити спроведен надлежном тужилаштву.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Безбедност и заштита

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…