Почетак Актуелно Металургија За седам месеци два и по пута више сумпорне киселине него лани

За седам месеци два и по пута више сумпорне киселине него лани

4 друго читање
0
0
729

Чистији ваздух над Бором

Закључно са јулом дато је 173.338 тона сумпорне киселине, а у истом периоду 2015. године 76.325 тона. – В. Јаношевић: Према пројекту „нове топионице“ степен искоришћења сумпора износи 98,5 процената, а са старом фабриком достизао је тек 50 одсто, из чега се види колико је нова технологија омогућила еколошки чисту средину. – С. Додић: Имамо годишњи уговор о пласману сумпорне киселине са „Еликсир групом“, тако да су месечне залихе оптималне и крећу се око 4.000-5.000 тона

За седам месеци два и по пута више сумпорне киселине него ланиТИР. – У Топионици и рафинацији бакра за седам месеци ове године произведено је 173.338 тона сумпорне киселине, што је два и по пута више него у истом периоду 2015. када је дато 76.325 тона. – И степен искоришћења сумпора далеко је већи. Према пројекту „нове топионице“, он износи 98,5 процената. За седам месеци два и по пута више сумпорне киселине него ланиА, до маја прошле године, када смо радили комбиновано са старом фабриком, искоришћење сумпор-диоксида достизало је тек 50 одсто, док је остало падало на град и околину. Из ових података се види колико је нова технологија омогућила еколошки чисту средину, без загађења ваздуха сумпор-диоксидом – нагласио је Владимир Јаношевић, заменик директора ТИР-а за техничка питања.
За седам месеци два и по пута више сумпорне киселине него ланиСтојадин Додић, заменик директора ТИР-а за економска, правна и општа питања, додао је да проблема са отпремом сумпорне киселине – нема. – Имамо годишњи уговор о пласману сумпорне киселине са „Еликсир групом“, тако да су месечне залихе оптималне и крећу се од 4.000 до 5.000 тона.
Планом производње ТИР-а за ову годину предвиђена је продукција 400.000 тона сумпорне киселине, а до сада је остварено 81 одсто ове количине. Примера ради, 2014. завршена је са билансом од 83.365 тона.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…