Почетак Актуелно Металургија И нова фабрика сумпорне киселине од данас под напоном

И нова фабрика сумпорне киселине од данас под напоном

2 друго читање
0
0
634

Постројења пред тестовима 

Мирко Грчић: На свим објектима нове топионице (која је добила струју још првог децембра) и фабрике сумпорне киселине тренутно ради 320 електричара. То потврђује да смо при самом крају електромонтаже и да ћемо 23. децембра имати комплетна постројења. – У току последње провере за пуштање мотора нове дуваљке у сумпорној
И нова фабрика сумпорне киселине од данас под напономНОВА СУМПОРНА
. – После вишесатних припрема и провера, данас је пуштена струја у трафо-станицу средњег напона из које ће се напајати нова фабрика сумпорне киселине. Након комплетног испитивања које је обавио Сименс као овлашћена кућа, постројење је успешно стављено под напон. Тиме су, по речима Мирка Грчића, руководиоца електрорадова на новој топионици и фабрици сумпорне киселине, обезбеђени почетни услови да се крене са тестирањем појединих постројења ове модерне фабрике.
И нова фабрика сумпорне киселине од данас под напономВећ сутра следи прво функционално испитивање мотора велике дуваљке за гас у новој фабрици сумпорне киселине – најавио је Грчић. – То је мотор од 4,2 мегавата и у току су последње провере за његово активирање. А, пуштајњем у рад ове модерне трафо-станице из које ће се напајати цела фабрика сумпорне киселине показали смо да се електромонтажа, а самим тим и комплетна монтажа постројења, и у сумпорној и у топионици, практично завршава. У овом тренутку, на свим објектима у топионици и сумпорној ради око 320 електричара. То потврђује да смо при самом крају послова и да ћемо до 23. децембра имати комплетна постројења – монтирана, повезана и спремна за интензивно функционално испитивање.
И нова фабрика сумпорне киселине од данас под напономДа није било лако све ово привести крају најбоље потврђују подаци које смо данас, такође, чули од Грчића: – Само чињеница да је на објектима сумпорне требало положити и повезати преко 250 километара каблова и да ћемо тај посао завршити најкасније до 17. децембра ове године – довољно говори. На објектима топионице такође је положено и повезано преко 104 километра каблова, па онда замислите колико је тај посао био обиман. Међутим, током свих провера и испитивања на објектима топионице нисмо имали никаквих проблема, што значи да се радило озбиљно, одговорно и стручно. Верујем да ћемо и у наставку испитивања, како овде на објектима сумпорне тако и у топионици – бити успешни.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Металургија

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…