Почетак Награде и признања Најбољи у октобру на пројекту нова топионица

Најбољи у октобру на пројекту нова топионица

8 друго читање
0
0
589

„Приближавамо се крају изградње“

„Steelcon“ из Куманова (Македонија) проглашен за најбољу подизвођачку фирму, а за најбоље раднике Милан Мајкић („Конструктор“), Иван Антић (АТБ ФОД) и Дарко Пајковски („Steelcon“). – Басен представља један од ослонаца економије ове земље, а, пошто завршимо ово постројење, дефинитивно ће то имати врло јасне ефекте на укупан бруто друштвени производ Србије – поручио Немања Стевановић, председник Управног одбора РТБ-а

Басен награђује најбоље у октобру на пројекту нова топионицаРТБ. – „Steelcon“ из Куманова (Македонија) проглашен је за најбољу подизвођачку фирму у октобру на пројекту реконструкције топионице и изградње фабрике сумпорне киселине у Рударско-топионичарском басену Бор. Ласкаво признање најбољих радника подизвођачких фирми понели су: Милан Мајкић („Конструктор“), Иван Антић (АТБ ФОД) и Дарко Пајковски („Steelcon“). Њима је седмог новембра у хотелу „Језеро“ на Борском језеру, у име Басена Бор, новчане награде за посебне месечне резултате остварене на пројекту нова топионица уручио Немања Стевановић, председник Управног одбора РТБ-а. Басен награђује најбоље у октобру на пројекту нова топионицаПрвонаграђеном Мајкићу припало је 50.000 динара, другонаграђеном Антићу 30.000 динара и трећенаграђеном Пајковском 20.000 динара.
Захваливши се најпре генералном директору комбината бакра Благоју Спасковском на његовој оцени да је „откада је Немања Стевановић председник УО РТБ-а, он, ја и сви ви направили смо успешну фирму“, Стевановић је казао:
Фирма је била успешна и пре много година и деценија него што сам се ја родио захваљујући, пре свега, вама, њеним радницима. Она представља један од ослонаца економије ове земље, а, пошто завршимо ово постројење, дефинитивно ће то имати врло јасне ефекте на укупан бруто друштвени производ Србије. Приближавамо се крају изградње нове топионице и учинићемо, практично, чудо да оно што је обећано премијеру Вучићуда ће постројење бити готово до 23. децембра, у подне то и урадимо. То је, за стандарде ове земље, невероватно да се постављени рок испоштује. И у његово име бих се захвалио свима који градите ово постројење, нарочито вама који сте најбољи у томе.
Басен награђује најбоље у октобру на пројекту нова топионицаДруга награда отишла је у руке инжењера машинства Ивана Антића из АТБ ФОД-а који је доживљава као резултат заједничког рада целе његове фирме на овом пројекту. – Она значи да ћу и даље сигурно давати свој максимум на осталим пројектима којих ће, верујем, бити још много у будућности и у РТБ-у и ван њега. Најтеже су биле монтаже тешких елемената – измењивача у фабрици сумпорне киселине, пошто сам био задужен за ово градилиште, а у топионици монтажа елемента од 120 тона. А, ради се и по ниским и по високим температурама.
Басен награђује најбоље у октобру на пројекту нова топионицаИ млади Дарко Пајковски из „Steelconа“, такође, тврди да њему лично и његовој фирми награда много значи зато што су овде од почетка реализације пројекта. – Надамо се да ћемо остати међу најбољима и до краја пројекта – поручио је Пајковски.
Идеја о месечном награђивању најбоље подизвођачке фирме и најбољих радника потекла је од челника Басена Благоја Спасковског и председника УО РТБ-а Немање Стевановића, а додељиваће се сваког месеца до окончања највећег еколошког и економског пројекта на Балкану.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Награде и признања

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…