Почетак Награде и признања Басен награђује најбоље у септембру на пројекту „нова топионица“

Басен награђује најбоље у септембру на пројекту „нова топионица“

7 друго читање
0
0
1,054

Радови видно напредују

 

Најбољим радницима Сретену Страхињићу (АТБ ФОД), Горану Николићу (Енергопројект Опрема), Николи Стојановском („Стилкон“) и Браниславу Пејићу („Трнићи Инвест“) припале новчане награде. – И поред пропуста у организацији који се свакодневно дешавају код појединих извођача, поменимо Енергопројект Конструктор, ипак смо изабрали добре раднике и добре подизвођаче – рекао је генерални директор РТБ-а Благоје Спасковски. – Крећемо се према циљу, 23. децембру, када ће премијер Србије Александар Вучић отворити комплетно нова постројења – најавио је Немања Стевановић, председник УО Басена

Басен награђује најбоље у септембру на пројекту "нова топионица"РТБ. – Београдски „Монт-Р“ проглашен је за најбољу подизвођачку фирму у септембру на пројекту реконструкције топионице и изградње фабрике сумпорне киселине у Рударско-топионичарском басену Бор. Ласкаво признање најбољих радника подизвођачких фирми понели су: Сретен Страхињић (АТБ ФОД), Горан Николић (Енергопројект Опрема), Никола Стојановски („Стилкон“) и Бранислав Пејић („Трнићи Инвест“). Њима је данас на градилишту „нове топионице“, у име РТБ-а, новчане награде за посебне месечне резултате остварене на овом пројекту уручио Немања Стевановић, председник Управног одбора Басена. Првонаграђеном Страхињићу припало је 50.000 динара, другонаграђенима Николићу и Стојановском по 30.000 динара и трећенаграђеном Пејићу 20.000 динара.
„Монт-Р“ задужен је за монтажу енергетских постројења, опреме и инсталација. Од септембра 2012. године на оба градилишта у Бору ова београдска фирма свакодневно има 85 радника ангажованих у две а, по потреби, и у три смене. За све њих данас је организован ручак у „Клубу РТБ-а Бор“ у Брестовачкој Бањи. Честитајући им на признању, Благоје Спасковски, генерални директор Басена, имао је само речи хвале за ову „фирму и екипу за понос“.

И поред пропуста у организацији који се свакодневно дешавају код појединих извођача, поменимо Енергопројект Конструктор, ипак смо изабрали добре раднике и добре подизвођаче. Најбољи испред којих стојимо, између осталих, били су прошлог, а и претходних месеци „Монт-Р“ – наш понос на градилишту, али и понос државе Србије, јер су изашли ван њених граница. То није реклама, већ стварни резултат. Овде су присутни и АТБ ФОД из Бора, „Стилкон“, „Трнићи Инвест“, као и „Феромонт“ који је од почетка показао снагу и величину. Показале су снагу и фирме са пропустима, јер се труде да полако изнивелишу своје недостатке. Али, нажалост, много је проблема и питања која треба постављати и одговарати. И поред свега, замолићу председника Управног одбора РТБ-а да пренесе поруку премијеру господину Вучићу да ћемо нову топионицу и фабрику сумпорне киселине завршити до краја ове године, тиме постати сретни што дима више неће бити, а небо ће бити онакво као 1903. – поручио је челник комбината бакра.
Немања Стевановић је најпре истакао да је напредак на сваком од објеката видљив и голим оком у односу на пре две недеље када је претходни пут био на градилишту. – У лично и у име Управног одбора Басена захвалио бих се присутнима – људима и фирмама које је генерални директор РТБ-а поменуо у позитивном контексту. Показали су прави пословни однос, али и љубав према својој отаџбини захваљујући начину на који су вредно радили. Имамо и друге које нису на нивоу у извршавању својих обавеза. Нажалост, простора за грешку и било чију лењост, нерад и некомпетенцију више нема. Крећемо се према циљу, 23. децембру, када ће премијер Александар Вучић у подне отворити комплетно нова постројења. Што се тиче руководства поменутих фирми, нека му тада објасне евентуалне разлоге ако све не буде завршено као што мора бити завршено.
Најбољи радник у септембру Сретен Страхињић каже да му ова награда много значи, зато што је ту од почетка и све најкомпликованије и најтеже позиције урадио је заједно са својим колегама.. – АТБ ФОД је на овом пројекту од почетка и без обзира на то што има пуно проблема, све смо превазишли у реализацији постављених задатака и уговорених послова. Измонтирали смо најтеже и најкомпликованије целине, и то у року. Последњи велики подухват био је монтажа „Сименсове“ дуваљке снаге четири мегавата и укупне тежине близу 50 тона, у рекордном року од 12 дана, тако да је ФОД показао да располаже завидним нивоом знања.
Подсетимо да је идеја о месечном награђивању најбоље подизвођачке фирме и најбољих радника потекла од генералног директора РТБ-а Благоја Спасковског и председника Управног одбора Басена Немање Стевановића почетком септембра када су заједно посетили градилиште највећег еколошког и економског пројекта на Балкану. Ове награде додељиваће се сваког месеца све до окончања пројекта „нова топионица“.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Награде и признања

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…