Почетак Награде и признања Благоје Спасковски добио републичко признање за најбољи стратешки менаџмент

Благоје Спасковски добио републичко признање за најбољи стратешки менаџмент

1 друго читање
0
0
863

 „Резултат Ваших пословних потеза у Србији јесте успешан и одговоран РТБ Бор, те сте зато добитник републичког признања „најбољи стратешки менаџмент“. Овако гласи образложење номинације за награду „Капетан Миша Анастаијевић“ која је у Матици спрској у Новом Саду уручена Благоју Спасковском. – Међу добитницима овог високог признања за 2013. годину су: министар привреде у техничкој влади Игор Мировић, амбасадори САД и Азербејџана Мајкл Кирби и Едар Хасанов, режисер Емир Кустурица, глумица Мира Бањац, атлетичарка Ивана Шпановић. – Б. Спасковски: До бољег стандарда у Србији само уз труд, рад и већу транспарентност у привреди и политичком животу
Благоје Спасковски добио републичко признање за најбољи стратешки менаџментНОВИ САД
. – Најбољим ствараоцима у привредном и друштвеном животу Србије, седмог априла, у Матици српској у Новом Саду, уручена су признања „Капетан Миша Анастасијевић“. Награду која носи име великог српског задужбинара и добротвора добила су 22 истакнута појединца, компаније и установе који су својим радом и стваралаштвом обележили протеклу годину. Међу добитницима овог високог признања и то због „резултата његових пословних потеза који су РТБ Бор учинили успешном и одговорном компанијом“, како је образложена номинација, био је и генерални директор Басена Благоје Спасковски. Примајући награду која му је додељена за „најбољи стратешки менаџмент“, Спасковски је изјавио:
До бољег стандарда у Србији и више радних места доћи ћемо само уз труд, рад и већу транспарентност у привреди и политичком животу. Постоји јака воља да се у нашој земљи направи преокрет, али требаће још много више зноја да би се економија Србије, али и РТБ-а Бор, довела на светски ниво. Благоје Спасковски добио републичко признање за најбољи стратешки менаџментПре шест година, када сам дошао на чело борске компаније, рекао сам радницима да нема отпуштања, али ни опуштања, тако да је много труда у међувремену уложено и зноја проливено да би се ово високо признање заслужило – казао је Спасковски.
Благоје Спасковски добио републичко признање за најбољи стратешки менаџментНаграду „Капетан Миша Анастасијевић“, поред Спасковског, добили су: министар привреде у техничкој влади Игор Мировић, амбасадори САД и Азербејџана Мајкл Кирби и Едар Хасанов, један од најцењенијих српских хирурга, академик Зоран Кривокапић, начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић, члан борда директора Фондације „Новак Ђоковић“ Дијана Ђоковић, власник МК Групе Миодраг Костић, председник РПК Зајечар Дејан Тошић, режисер Емир Кустурица, глумица Мира Бањац, атлетичарка Ивана Шпановић.
Награда „личност године“ уручена је председнику компаније АРРИ из Минхена Дејану Илићу. Један од наших највећих научника и отац микробактерије казао је да Србија све своје снаге треба да уложи у памет. – Продајом знања и памети долазите у контакт са свим могућим фирмама у читавом свету. И на тај начин се исто пропагира вредност Србије и Срба – рекао је Илић.
Награда „Капетан Миша Анастасијевић“ додељује се од 2000. године у оквиру пројекта „Пут ка врху“. Носиоци пројекта који има за циљ да афирмише привредно стваралаштво, предузетничку културу и друштвене вредности у Србији јесу новосадска агенција „Медија инвент“, универзитети у Новом Саду и привредне коморе у земљи.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Награде и признања

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …