Почетак Корпоративна одговорност Туризам Бор домаћин Европског првенства у снукеру

Бор домаћин Европског првенства у снукеру

1 друго читање
0
0
1,008

Очекује се 220 такмичара

 

Европско првенство у снукеру од 18. до 28. марта одржаће се у хотелу „Језеро“ на Борском језеру. – Најављено учешће 220 такмичара (80 јуниора – до 21. године) и 140 за тимско такмичење мушкараца и жена ветерана
Бор домаћин Европског првенства у снукеруБОР
. – Рударско-топионичарски басен Бор и хотел „Језеро“ на Борском језеру од 18. до 28. марта биће домаћини и суорганизатори Европског првенства у снукеру. Ово такмичење, које се први пут одржава у Србији, организују Европска билијар и снукер асоцијација и Снукер асоцијација Србије. У хотелу „Језеро“ биће постављено 16 билијарских столова за такмичење и један за тренинг који ће после такмичења остати у хотелу.
Европско првенство у снукеру окупиће 220 такмичара и биће подељено у две категорије. Од 18. до 22. марта такмичиће се 80 јуниора (до 21. године). Победник у овој категорији стиче право да се такмичи као професионалац. Од 22. до 28. марта на програму су тимска такмичења за жене и мушкарце ветеране (140 такмичара). Победници добијају вредне новчане награде.
Хотел „Језеро“ на Борском језеру, где ће се одржати Европско првенство у снукеру, посетио је Максим Казис, председник Европске билијар и снукер асоцијације, и уверио се у могућности овог туристичког објекта за организовање тако великог такмичења:
Бор домаћин Европског првенства у снукеруХотел има и смештајне и организационе могућности за одржавање овог такмичења. Снукер је специфичан спорт и такмичарима је потребна и концентрација, и одмор, и рекреација. Свега тога овде има, па овај хотел заслужује и више од три звездице које сада по категоризацији има. Ово је добра прилика за популаризацију снукера у Србији – оценио је председник Европске билијар и снукер асоцијације Максим Казис.
Као „предигра“ Европског првенства у снукеру, 9. и 10. марта у хотелу „Језеро“ биће одржан јавни тренинг и меч двојице такмичара (по квалитету међу четири најбоља у Србији) да би се публика упознала са правилима ове игре. У свету има само 96 снукер играча професионалаца, док их у Србији нема. У аматерској конкуренцији снукер клубови постоје у Београду и Новом Саду и окупљају 67 такмичара од 12 до 60 година. Циљ Снукер асоцијације Србије је да организовањем Европског првенства у хотелу „Језеро“ привуче што више нових младих играча.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Туризам

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…