Почетак Награде и признања Др Иван Марјановић са ВМА, добитник награде “Инжењер Шистек”

Др Иван Марјановић са ВМА, добитник награде “Инжењер Шистек”

5 друго читање
0
1
5,053

   Изузетан професионализам, хуманост, пожртвованост

Све ово несебично је показао потпуковник доц. др Иван Марјановић, начелник Кабинета за васкуларну хирургију Специјалистичке поликлинике ВМА у Београду, током збрињавања и лечења басенских радника, али и грађана Бора и Мајданпека. – Др Марјановић: Као човек изузетно сам поносан и сретан због ове нагарде, али као лекар не могу то да кажем јер је то значило да је протеклих година било доста повређених и болесних. Међутим, ту смо да и даље помажемо свакоме коме је то потребно

Др Иван Марјановић са ВМА, добитник награде “Инжењер Шистек”МАЈДАНПЕК. – Плејади од 345 добитника највишег признања Рударско-топионичарског басена Бор, награде “Инжењер Шистек” (додељује се од 1968. године), на прослави Дана рудара и Дана компаније, шестог августа у Мајданпеку, придружила су се још четири нова добитника. Одлуком Извршног одбора РТБ-а Бор и пословодства компаније први од  њих је потпуковник доц. др Иван Марјановић, начелник Кабинета за васкуларну хирургију Специјалистичке поликлинике Војномедицинске академије у Београду. А, ево и зашто:
Потпуковник др Иван Марјановић – чуло се у образложењу – предложен је за највише басенско признање због изузетног залагања у области здравствене заштите запослених у РТБ-у Бор, али и свих грађана Бора и Мајданпека, као и због несебичног доприноса у њиховом збрињавању и лечењу. Др Иван Марјановић је, поред високог професионализма и неспорне стручности, у више наврата показао изузетну хуманост и пожртвованост приликом лечења басенских радника који су упућивани и збрињавани на ВМА. Сви они су, захваљујући управо др Марјановићу, тамо имали најбољу негу и третман. Један од начина да му се РТБ Бор захвали за несебично залагање јесте уручивање најпрестижнијег признања компаније.

Награду “Инжењер Шистек” предао му је Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек, а ево шта је по њеном пријему изјавио овај високи професионалац неспорне стручности, иначе рођени Боранин:
Као човек изузетно сам поносан и сретан због ове награде, али као лекар не могу да кажем да сам сретан јер је то значило да је протеклих година било доста повређених и болесних из Рударско-топионичарског басена Бор. Све у свему, настављамо истим путем, увек смо ту да се нађемо, да помогнемо сваком коме треба, и активним радницима и свима онима који су, да тако кажем, свој животни век провели у РТБ-у Бор. Својевремено ученик генерације у родном Бору, др Иван Марјановић је, усавршавајући се у врхунским медицинским установама Европе, напредовао до врсног стручњака. Поред наведеног, то потврђује и његово чланство у Европском удружењу и Српском друштву за васкуларну хирургију, као и чланство у Васкуларном друштву Велике Британије и Ирске. Аутор је више од десет чланака из области којом се бави, а његова професионална интересовања усмерена су на хирургију анеуризме аорте, ендоваскуларну и трансплантациону хирургију (бубрега и јетре), васкуларне приступе за хемодијализу, минималну инвазивну хирургију и трауме у васкуларној хирургији.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Награде и признања

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…