Почетак Корпоративна одговорност Туризам Екипа емисије САТ препоручује викенд у рударском граду

Екипа емисије САТ препоручује викенд у рударском граду

4 друго читање
0
0
1,092

Бор и околина плене лепотом

 
 САТ годинама патролира Србијом и милионском аудиторијуму РТС-а сваке седмице, у оквиру рубрике „викенд путовање“, представља по један град који би обавезно требало посетити. – У Бор нас доводе природне лепоте његове околине, вест о обновљеном хотелу „Језеро“, скијалиште на Црном врху са новом жичаром, али и занимљивости попут јамског „кафића“, па смо желели да га гледаоцима представимо као туристичку дестинацију и место где могу да проведу интересантан викенд, каже новинар Александар Саша Вељковић
Екипа емисије САТ препоручује викенд у рударском градуБОР
. – Каже да је, када говори о Бору и источној Србији, увек субјективан јер и приватно воли да дође у овај крај и побегне од београдске вреве. Макар за викенд. Када је чуо да је хотел „Језеро“ на Борском језеру реновиран и да у граду постоји много тога новог, што није имао прилику да види, „патрола“ до Бора је, вели новинар Александар Саша Вељковић, била неизбежна.
САТ, наиме, годинама патролира Србијом и милионском аудиторијуму РТС-а сваке седмице, у оквиру рубрике „викенд путовање“, представља по један град који би обавезно требало посетити. У последњој декади јануара избор је пао на Бор и његову околину.
Екипа емисије САТ препоручује викенд у рударском градуЕмисија САТ и ревија САТ Плус, односно рубрика „викенд путовање“ за коју снимамо материјал, покушава да Србију прикаже на један другачији начин и мотивише људе да обилазе и упознају своју земљу. Покушавамо да докажемо да нису само грчка, турска и разна друга мора вредна посете, већ да и ова наша мала Србја има толико природних лепота да се сваки викенд у години може провести на неком другом месту. У Бор нас доводе природне лепоте његове околине, вест о обновљеном хотелу „Језеро“, скијалиште на Црном врху са новом жичаром, али и занимљивости попут јамског „кафића“, па смо желели да га гледаоцима представимо као туристичку дестинацију и место где могу да проведу интересантан викенд – каже Вељковић.
Екипа емисије САТ препоручује викенд у рударском градуБору, додаје, још увек мањка туристичка инфраструктура, али је, с друге стране, он по много чему другачији од других места у Србији. Град и околина плене егзотиком и неким миром, а људи су јако гостопримљиви. Што се путева тиче, рапорт би гласио овако: – Путна мрежа је слабије развијена од оне у западној Србији, али овај крај има предност јер аутопут иде према источној Србији, па се у суштини брже стиже него до Златибора. Мања је густина саобраћаја, а због тога се лакше и опуштеније вози. Ранијих година је пут био лош, нарочито деоница од Параћина према Честобродици, али је сада и то сређено, тако да нема ни километра пута који је у лошем стању. Једино што није аутопут, али је безбедан јер има двоструке траке на успонима. Често путујем од Параћина према Зајечару и ранијих година је тај пут био у очајном стању. Сада нисам видео ниједан део који није обновљен. Асфалт је одличног квалитета, а чујем да ће се у некој перспективи на том потезу градити и аутопут. Да закључим: мислим да источна Србија има велики туристички потенцијал и да, иако је реч о рударском региону, туризам и рударство не искључују једно друго – сматра новинар САТ-а.
Екипа емисије САТ препоручује викенд у рударском градуЕкипа емисије САТ и ревије САТ Плус боравила је у Бору два дана. Посетили су јамски „кафић“ и видиковац на старом борском површинском копу, разгледали зоолошки врт, Клуб РТБ-а у Брестовачкој Бањи, њене термалне изворе и задужбине династија Обреновић и Карађорђевић, Лазареву пећину, хотел „Језеро“ на Борском језеру (где су и ноћили) и скијалиште на Црном врху.
Посебно су их импресионирали Клуб РТБ-а, за који нам рекоше да је раван свим београдским угоститељским објектима који носе пет звездица, и хотел „Језеро“ где су уживали у чарима затвореног базена и провели спокојну ноћ у топлој соби (ово „топлој“ су посебно нагласили). Нису остали равнодушни ни према јамском „кафићу“ и „егзотичном искуству“ које су одоздо понели, а ни према зоолошком врту и лавици Мари.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Туризам

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …