Почетак Корпоративна одговорност Туризам Фудбалери Црвене звезде на припремама на Борском језеру

Фудбалери Црвене звезде на припремама на Борском језеру

8 друго читање
0
0
1,077

Пролећна сезона добро почела 

 

Од новогодишњих празника смештајни капацитети хотела попуњени су 40 одсто, што је три пута више него у истом периоду прошле године. – Осим појединачних туриста и спортиста, Борско језеро и хотел неретко посећују и тимови стручњака из различитих области, па конгресни туризам постаје све значајнији
Фудбалери Црвене звезде на припремама на Борском језеруБОРСКО ЈЕЗЕРО
. – Пролећна сезона у хотелу „Језеро“ на Борском језеру није могла да почне боље и спектакуларније него дочеком фудбалера београдске Црвене звезде који су припреме на Борском језери искористили и за дружење са навијачима из Бора (29. априла у Бору ће бити основан Клуб навијача Црвене звезде) и за одигравање пријатељске утакмице (30. марта) са фудбалерима Бора на стадиону „крај пирита“ где су некада редовно гостовали у борби за бодове када је град бакра имао прволигаша. Ово је била добра прилика да се старији Борани присете трофејних фудбалских времена, а млади да провере фудбалске приче старијих. Зато и резултат ове пријатељске фудбалске утакмице и није важан. Ипак, за клупску историју „рудара“ остаће записано: ОФК Бор – Црвена звезда 0:4 (0:2).
Фудбалери Црвене звезде на припремама на Борском језеруЗа што бољи дочек „црвено-белих“ добро су се припремили и ОФК Бор и хотел „Језеро“. Клупске просторије су сређене, а терени и околина хотела су припремљени за боравак и припреме најтрофејнијег фудбалског клуба у Србији, а некада и у Југославији. Играчи и тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић нису крили задовољство и смештајем, и условима за припреме и околином.
Доласком фудбалера Црвене звезде ова сезона на Борском језеру почела је онако како ни у најбољим плановима нисмо очекивали, јер ово је за наш хотел и више од рекламе. Од новогодишњих празника наши смештајни капацитети попуњени су 40 одсто, што је три пута више него у истом периоду прошле године, па и на основу тога очекујемо добру сезону – каже управница хотела „Језеро“ Милица Миловановић.

Нова понуда
У холу хотела „Језеро“ борска Туристичка агенција „Xwаy“ од средине марта има штанд на којем представља нову понуду за госте хотела:
-Организујемо и реализујемо обилазак свих туристичких дестинација у околини и на подручју Тимочке крајине, летење параглајдером са Црног врха и Ртња, лов и безбедно вађење устрељене дивљачи са неприступачних терена… За туристе који имају ронилачку опрему планирамо и да организујемо роњење код бране на Борском језеру, а до почетка сезоне обезбедићемо и брдско-планинске бицикле за изнајмљивање, па ћемо организовати и бициклистичке туре – каже Звонко Трифуновић, власник и директор Туристичке агенције „Xwаy“.
Осим појединачних туриста и спортиста, Борско језеро и хотел неретко посећују и тимови стручњака из различитих области, па конгресни туризам постаје све значајнији како за хотел и град бакра, тако и за Тимочку Крајину.
Озбиљно рачунамо и на конгресни туризам јер имамо модерно опремљену банкет салу за организовање семинара, саветовања и тим-билдинга. У овој години имамо уговорене семинаре. Недавно смо угостили учеснике семинара „Стање социјалне заштите данас и њена перспектива“ у организацији Синдиката социјалне заштите. Следећи уговорени је већ у априлу. Подједнако добро смо припремљени да угостимо и спортисте на припремама, и учеснике семинара и саветовања из различитих области, али рачунамо и на индивидуалне госте и групне посете и екскурзије – каже Милица Миловановић.
Фудбалери Црвене звезде на припремама на Борском језеруХотел “Језеро” налази се на самој обали Борског језера, има четири звездице и власништво је Рударско-топионичарског басена Бор. После више од деценије пропадања, реновиран је 2012. године и отворен за туристе као модеран хотелски комплекс који се простире на више од 14 хиљада квадратних метара. Осим смештајним капацитетима хотел „Језеро“ располаже и мноштвом забавних садржаја: спа и велнес центар, куглана са баром, фитнес центар, столови за билијар и снукер, слана соба, салон за масажу, теретана, базен са ђакузијем, сауне, сала за сквош, затворена сала за мале спортове (баскет, стони тенис, бадмингтон, пикадо, мини-тенис, одбојка), отворени терени за све спортове, отворени понтонски базени, а ускоро и два тениска терена (са шљаком)
.
У 2015. години, осим агресивније рекламне кампање, хотел „Језеро“ на Борском језеру планира да смањи трошкове, па ће, ради уштеде топлотне и електричне енергије, бити постављени соларни панели и термалне пумпе. После успешног представљања на два међународна сајма туризма у Београду и Софији (у фебруару) и склапања нових уговора, менаџмент хотела с правом се нада доброј пословној години. Пред овим хотелом је богата сезона (судећи не само по ономе како је почела) јер се с правом очекује да хотел, град бакра и његову околину посете туристи из земље и региона.
Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Туризам

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…