Почетак Корпоративна одговорност Туризам Хотел „Језеро“ подржао кампању промоције домаћег туризма

Хотел „Језеро“ подржао кампању промоције домаћег туризма

2 друго читање
1
0
1,503

Борско језеро – топ дестинација

 

БОРСКО ЈЕЗЕРО. – Хотел „Језеро“ на Борском језеру придружио се хотелима и угоститељским објектима који су се одазвали позиву републичке Владе да се пријаве и подрже кампању промоције домаћег туризма поделом ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја. Хотел "Језеро" подржао кампању промоције домаћег туризмаОткако је хотел „Језеро“ реновиран и поново отворен 2012. године, Борско језеро и општина Бор су међу траженијим туристичким дестинацијама у Србији, али ће акција „Моја Србија“ допринети још бољој промоцији потенцијала овог краја Србије.
Ове године имали смо 2,6 пута више гостију него у истом периоду прошле. Од јануара до сада попуњеност смештајних капацитета је 42 процента. С обзиром на најаве у сезони и до краја године очекујемо просечну попуњеност капацитета 45 одсто, што ће бити чак четири пута више него прошле године. И поред тога, акција „Моја Србија“ је добродошла јер ћемо учешћем у њој још више промовисати туризам нашег краја – каже Миодраг Миловановић, заменик управника Хотела „Језеро.
У акцији „Моја Србија“ учествују хотели и угоститељски објекти који прихватају ваучер од пет хиљада динара, колико за покривање дела трошкова смештаја Влада додељује домаћим туристима. То право да државном субвенцијом од пет хиљада динара измире део издатака за летовање имаће, према уредби, незапослени, пензионери и запослени чија зарада не премашује 60.000 динара месечно.

Мото скуп „Борско језеро 2015“
Борски Мото клуб „Еаст Бикерс Бор“, угледни члан Мото асоцијације Србије која броји шездесетак клубова, од 3. до 5. јула на главној плажи на Борском језеру организује мото скуп „Борско језеро 2015“. Многи учесници овог скупа биће гости хотела „Језеро“.
Као и протеклих петнаестак година, овај мото скуп обележиће резличите егзибиције моториста и посета туристичким дестинацијама у општини Бор. Сусрет љубитеља мотора употпуниће познате музичке групе српске рок сцене.
Ова манифестација је међународног карактера и налази се на свим сајтовима и календарима мото скупова у Европи. Као и ранијих година, очекује се да Борско језеро угости више од хиљаду моториста из целе Србије, бивших југословенских република и околних земаља, али и из Чешке, Немачке, Русије, Португалије…
Ово је добро за пословање, али је заиста добро и за промоцију домаћих туристичких дестинација. Надамо се да ћемо овако подићи свест туриста о потенцијалима Србије, па ће путовати у иностранство тек пошто упознају своју земљу. Ми смо ове године проглашени за топ дестинацију у земљи, посета је све већа и надамо се да ће тако бити не само овог лета него и до краја године – каже управница хотела „Језеро“Милица Миловановић. Да би привукли што већи број туриста у летњој сезони, у хотелу „Језеро“ на време су се припремили. При крају је изградња етно-ресторана на главној плажи. И пре званичног завршетка у њему ће бити отворена летња башта, а касније ће етно ресторан имати и домаћу кухињу са традиционалним јелима овога краја.
Пуштањем у рад етно-ресторана на главној плажи желимо да употпунимо понуду хотела и тако привучемо још више гостију. Ту ћемо викендом организовати музичке вечери. У завршној фази је и уређење тениских терена. На понтонским базенима уместо жичаног ставићемо тврдо дно како би купачи, поготово деца, били сигурнији, јер је дубина језера на том месту 30 метара. Осим тога, свакодневно чистимо и уређујемо две наше плаже. Све ово, ради штедње, радимо сами или уз помоћ радника Рударско-топионичарског басена Бор – истиче заменик управника хотела „Језеро“ Миодраг Миловановић.
Плаже и околину Борског језера не уређује само хотел „Језеро“. Комунална инспекција наложила је да кампери уклоне нелегално постављене шаторе и приколице, којих је највише било око хотела „Металург“. Комунална инспекција ће наставити да контролише приобаље Борског језера, па ће у наредном периоду бити уклоњени нелегално постављени шатори и приколице и са осталих плажа и прилаза језеру. Циљ је да се приобаље језера уреди и садржаји употпуне како би се оправдало поверење туриста који долазе на Борско језеро.
Туристима који се одлуче да одмор проведу у Бору и околини, осим хотела „Језеро“ на располагању су хотелски смештај и бројни туристички садржаји у околини, као што су Брестовачка Бања, Лазарева пећина, ЗОО врт, кафић у Јами на 400 метара испод земље, различите културне и туристичке манифестације… Капацитети хотела „Језеро“ добрим делом већ су резервисани и за јесењу сезону, када се одржава већина семинара, саветовања и предавања, јер управо на конгресном туризму овај хотел базира своје пословање ван летње сезоне.
Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Туризам

Један коментар

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…