Хотел „Језеро“ поново ради

6 друго читање
0
0
1,162

Квалитет привлачи госте

Борско језероПосле десетак година паузе реновирани хотел „Језеро“ примио прве госте. – Приоритет није зарада, него враћање гостију на Борско језеро и Црни врх. – Предстоји освајање тржишта, припреме за зимску сезону и опремање плаже за наредну летњу сезону

БОРСКО ЈЕЗЕРО. – После успешног реновирања хотел „Језеро“ на Борском језеру и званично је (18. августа) отворио врата посетиоцима. Сви који су тога дана били гости хотела – добили су бесплатно освежење. Уз опсежне припреме и амбициозне планове то је само почетак да овај драгуљ борског туризма квалитетом привуче госте.

-Није нам циљ да зарадимо него да вратимо госте на Борско језеро и Црни врх. Милинко ЖивковићЗбог тога су и цене промотивне, најниже у Бору и околини (као у Брестовачкој Бањи и Клубу „РТБ Бор“). Госте ћемо вратити, пре свега, квалитетном услугом и пратећим садржајима. Зато нам сада предстоји освајање тржишта како бисмо драгуљу туризма овога краја што пре вратили стари сјај – каже Милинко Живковић, директор Маркетинга РТБ-а Бор и координатор пројекта реконструкције хотела „Језеро“. Одговорни у хотелу „Језеро“ и РТБ-у Бор већ су у преговорима са многим агенцијама које би могле да буду промотери хотела и борског туризма.

Размишљамо и о оснивању сопствене агенције која би попуњавала капацитете хотела „Језеро“. Да би 220 постеља, 12.000 метара квадратних хотела и пратећи садржаји могли квалитетно да се одржавају, неопходно је да попуњеност хотела буде већа од 70 процената – процењује Живковић.

Борба за госта почела је самим реновирањем хотела и изградњом пратећих садржаја и наставља се амбициозним плановима. За почетак, примљено је тридесетак радника угоститељско-туристичке струке, а новоизабрани менаџер хотела изабраће 60-70 радника за рад у хотелу. На рецепцији већ раде дипломирани туризмолози.

Борско језероСве смо завршиле факултет и, ево, после успешне обуке радимо у струци. Трудимо се да што боље обављамо посао, да овај бисер борског туризма буде користан и нама и гостима, и надамо се да ћемо оправдати очекивања – каже у име својих колегиница рецепционер Маја Ранђеловић Милосављевић.

У хотелу „Језеро“ посетиоцима су, осим угоститељско-ресторантских услуга, већ сада на располагању освежени спортски терени, забавни парк, играоница за младе, а очекује се изградња балон сале и аква-парка. За наредну летњу сезону предстоји опремање плаже на Борском језеру са свим садржајима (тушеви, барови, спортови на води…).

Ми се већ сада припремамо за наредну летњу, али и за предстојећу зимску сезону. Борско језероУ завршној фази је изградња жичаре на Црном врху. Наредне зиме очекујемо велики број гостију који воле зимске спортове, али надамо се и да да ћемо угостити бројне спортске екипе на припремама за спортску сезону, јер хотел има услове за фудбал и дворанске спортове – закључује Милинко Живковић, директор Маркетинга РТБ-а Бор. Планови хотела „Језеро“ (и РТБ-а Бор који газдује хотелом) јесу амбициозни, али и оствариви. Деценија нерада и пропадања овог хотела била је потврда туристичке девизе да је најскупљи празан кревет. Хотел „Језеро“ опет је на добром путу да буде замајац борског туризма.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова За лепши Бор

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…