Почетак Актуелно Рударство Кривељски флотери остварили рекордну дневну производњу

Кривељски флотери остварили рекордну дневну производњу

0 друго читање
0
0
694

 115 тона бакра у концентрату за дан

Кривељски флотери остварили рекордну дневну производњуКРИВЕЉСКА ФЛОТАЦИЈА. – Уместо стандардних 60 до 70 тона бакра у концентрату, колико се обично за један дан произведе у погону за припрему минералних сировина у Великом Кривељу, флотери су јуче забележили својеврстан рекорд јер су дали 115 тона!
Малтене дуплираном дневном учинку „кумовало“ је одлично флотацијско искоришћење које је било на самој граници пројектованог, али и „добар улаз“, односно садржај бакра у руди која је стигла са кривељског копа.
Допремљена нам је стандардна количина руде са копа, али је садржај бакра у њој био бољи од пријављеног. Када се добар садржај (0,45%) поклопи са добрим искоришћењем (85%), онда у флотацији добијемо и већу производњу – каже управник кривељске флотације Саша Милић.

Са површинских копова „Велики Кривељ“ и „Церово“ у флотацију је јуче допремљено стандардних 36.000 тона руде, по 12.000 тона из сваке смене. Ова богатија руда, према речима управника Милана Делића, стигла је са обода северозападног дела кривељског копа.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Рударство

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…