Почетак Награде и признања Награђени градитељи нове топионице: Никола Стојановски

Награђени градитељи нове топионице: Никола Стојановски

4 друго читање
0
0
788

Најмлађи монтер-бравар

 

„У Бору су добри људи, али нема много добрих места за излазак и забаву младих“ – каже двадесетогодишњи Никола Стојановски из Куманова, најмлађи радник на градилишту нове топионице и фабрике сумпорне киселине. – Одмах по запослењу у „Стилкону“ млади монтер-бравар дошао у Бор и на градилишту је више од годину дана
Награђени градитељи нове топионице: Никола СтојановскиРТБ
. – Од запослења двадесетогодишњег Николе Стојановског у кумановском „Стилкону“ на месту монтера-бравара и доласка на градилиште нове топионице и фабрике сумпорне киселине прошло је тек нешто више од годину дана. И то је било довољно да најмлађи монтер-бравар на градилишту у Бору постане и најмлађи добитник друге награде за допринос на раду у септембру. Судећи по томе, али не само по томе, пред њим је светла радна будућност на радилиштима на великим висинама.
Монтер мора да ради на великим висинама. Овде, на градилишту нове топионице, ја радим на висини и до 45 метара. Не плашим се висине и ништа ми није тешко јер овај посао волим – каже Никола Стојановски и показује корпу из које је управо сишао.
Заборавићеш да ходаш по земљи – шеретски му добацује безбедњак на радилишту знајући да млади монтер проводи и по десетак сати на висини у корпи дизалице.
Награђени градитељи нове топионице: Никола СтојановскиТо ми је посао. Ходам када нисам на радном месту – смеје се Никола.
На питање како ће потрошити новчани део награде, Никола одговара да је овде у Бору частио другове, а себе ће частити када се врати у Куманово.
На градилишту у Бору ћу бити до краја године, а онда идем на ново градилиште. Куда? Па, не знам – тамо где ме фирма пошаље. Биће добро док има посла и градилишта – каже Никола и, с обзиром на то да још није ожењен, истиче да му одвојеност од породице не пада тешко. – А кад се оженим, видећемо – смеје се.
Најмлађи монтер-бравар на градилишту у Бору жели да напредује у послу учећи од старијих колега: – Ко хоће, има од кога да научи – каже и упоређује Бор са родним Кумановом:
У Бору су добри људи, али нема много добрих места за излазак и забаву младих као у Куманову. Слободно време између смена и обавеза на послу користим за одмор, забаву и упознавање града и људи. Понећу лепе успомене када се вратим у Македонију – задовољан је радом и животом у Бору Никола Стојановски.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Награде и признања

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…