Почетак Награде и признања Награђени градитељи нове топионице: Сретен Страхињић

Награђени градитељи нове топионице: Сретен Страхињић

4 друго читање
0
0
941

Од радника до руководиоца радилишта

 

Сретен Страхињић је почео као радник у борској Фабрици опреме и делова (ФОД), студирајући уз рад стекао је диплому инжењера машинства и догурао до руководиоца радилишта. – У истој фирми ради скоро 38 година и ту ће дочекати пензију. – Добитник је прве награде РТБ-а Бор као најбољи радник у септембру на градилиштиу нове топионице и фабрике сумпорне киселине
Награђени градитељи нове топионице: Сретен СтрахињићРТБ
. – На радилишту АТБ ФОД-а, који као подизвођач од почетка радова учествује у изградњи нове топионице и фабрике сумпорне киселине, све се обавља под будним оком руководиоца радилишта дипломираног инжењера машинства Сретена Страхињића. За изванредно ангажовање у септембру, али и захваљујући својим радницима, Страхињић је добитник прве награде коју додељује инвеститор Рударско-топионичарски басен Бор.
Награђени градитељи нове топионице: Сретен СтрахињићАТБ ФОД је од почетка на овом градилишту и све уговорене обавезе извршава квалитетно и на време. То је заслуга свих радника баш као што је и ова награда, коју сам ја добио, могла да припадне било ком нашем раднику – скроман је шеф Сретен Страхињић. – Најзахтевнији и најсложенији посао који смо урадили било је подизање и монтажа хладних измењивача топлоте за нову фабрику сумпорне киселине. Сваки од два измењивача тежак је 90 тона и за то су биле потребне две дизалице. Захтевна је била и изградња торњева на градилишту фабрике сумпорне киселине.
На изградњи нове топионице и фабрике сумпорне киселине ангажовано је близу 60 радника АТБ ФОД-а, који, као и остали извођачи и подизвођачи, раде у три смене
.
Испоштоваћемо рок који нам је поставио инвеститор РТБ Бор. Сада је у току предмонтажа (у просторијама АТБ ФОД-а, где је ангажовано 15 радника) и монтажа на градилишту фабрике сумпорне киселине, где у три смене раде 42 радника. До 23. децембра остаје да монтирамо комплетну опрему за конвертор 3 и 4 и систем за дозирање кварца и додатног материјала – објашњава награђени шеф радилишта АТБ ФОД-а.
Сретен Страхињић је искуство стицао 38 година у једној јединој фирми: почео је као радник у Фабрици опреме и делова, студирајући уз рад стекао је диплому инжењера машинства, догурао до руководиоца радилишта и планира да у истој фирми дочека и пензију. А онда ће Фабрику опреме и делова заменити фабриком под ведрим небом у родном Шарбановцу код Бора где на породичном имању планира да се бави пољопривредом.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Награде и признања

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…