Почетак Корпоративна одговорност Туризам Отворен етно-ресторан на Борском језеру

Отворен етно-ресторан на Борском језеру

6 друго читање
1
0
1,533

„Језерце“ домаће хране

 

Ресторан ће радити у саставу хотела „Језеро“ и на великој тераси изнад главне плаже, по приступачним ценама, током целе године, гостима нудити националне специјалитете овога краја, роштиљ и пице, уз добру музику до „ситних сати“
Отворен етно-ресторан на Борском језеруБОРСКО ЈЕЗЕРО
. – До касно у ноћ огледалом уснулог Борског језера клизила је песма са терасе управо отвореног етно-ресторана „Језерце“ изнад главне плаже. Пријатној атмосфери и шареној, а укусној, понуди са етно-трпезе није одолела ни позната поп певачица Ана Станић, која овде летује, па је са домаћином Благојем Спасковским и бројним званицама из пословних кругова, овдашњег јавног и културног живота, са задовољством поделила неколико својих хитова.
Етно-ресторан „Језерце“ отворен је „на врху“ главне плаже Борског језера у локалу који је дуго зврјао празан. Менаџмент РТБ-а и Хотела дошао је на идеју да га уреди у етно-стилу и тако употпуни понуду хотела „Језеро“. Уз финансијску подршку РТБ-а и бројне донације то је учињено и првим посетиоцима је синоћ представљен – како га описа управница хотела „Језеро“ Милица Миловановић – пријатан, баш домаћински кутак. Биће ту, каже, још неких мањих измена, али главно је завршено.

Ресторан ће пословати у саставу хотела „Језеро“ и отуда назив „Језерце“ – рече нам задовољна управница. – По ценама које ће бити ниже него у хотелу моћи ће да угости не само туристе који су тамо одсели, већ и све који дођу на Борско језеро. Овде могу да пробају националне специјалитете овога краја, али ту је и роштиљ, пица-пећ, па ко шта воли нек изволи. Радићемо мало дуже него у хотелу тако да ће они који воле да се друже мало дуже имати за то и прилику и одличан амбијент јер планирамо музичке вечери.
Управница се нада доброј посети и туриста и Борана од које ће зависити да ли ће ресторан радити током целе године или само током летње сезоне.Ми смо, наравно, све припремили да ресторан ради целе године и надам се да ће тако бити – каже она. – Јер, цене ће бити ниже него што су у хотелу, а као што можете да видите на нашем етно-столу су незаобилазни влашки специјалитети: качамак са сиром, паприке са сиром, влашке палачинке, уштипци, разни сиреви, јагњеће печење… Све су то домаћи специјалитети за које намирнице или саме производе купујемо од мештана околних села. Они у нашој прелепој околини узгајају здраву стоку, поврће, воће, тако да ће храна бити одлична. Већ прво вече показало је да је овакав ресторан недостајао Борском језеру и да ће свакако допринети да туристи потпуније доживе овај део Србије чијим се природним лепотама готово нема шта додати. Ту је бисерно Борско језеро и диван хотел на његовој обали, жичаром „оседлан“ Црни врх, шумовита Дубашница, атрактивне Злотске пећине, лековита Брестовачка бања (и још неколико оближњих), горњанска висораван коју одавно зову „малом Швајцарском“, планина Стол са авионским погледом на читаву Тимочку Крајину, кафић на 400 метара под земљом у борској Јами, грандиозни индустријски објекти РТБ-а Бор у којима се производи бакар, сребро и злато – о чему деца уче у школи.
Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова Туризам

Један коментар

  1. Radomir

    13. августа 2015. у 20:49

    BAS LEPO STO JE OTVOREN ETNO RESTORAN GDE CE SE SLUZITI BAS DOMACA HRANA I GDE NECETE MORATI DA JURITE PO BORSKOJ PIJACI I BRSKIM PRODAVNICAMA VEC CETE MOCI SVE TO DA NABAVITE OD NASIHDIVNIH PROIZVODJACA KOJI PROIZVODE ZDRAVU HRANU I KOJII NECE BRINUTI O PLASMANU SVOJIH PROIZVODA,BAS DIVNO STO CE RESTORAN RADITI TOKOM CELE GODINE I STO CE MOCI ONI KOJI LETI NEMOGU DA POSETE JEZERO ZBOG POSLOVNIH OBAVEZA TO MOCI DA UCINE KAD MOGU JER JE JEZERO LEPO TOKOM CELE GODINNE.

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…