Почетак Награде и признања Представљамо „Шистековце“: Радован Вујовић (РБМ)

Представљамо „Шистековце“: Радован Вујовић (РБМ)

6 друго читање
0
0
923

Рудник као друга кућа

Као пословођа машинског одржавања остварио је посебне резултате водећи послове у погону флотације и млевења руде са циљем подизања капацитета и стабилности производње. – Аутор је више иновација које олакшавају рад и чине га квалитетнијим и прецизнијим
Представљамо „Шистековце“: РадованВујовић (РБМ)РБМ. – Радован Вујовић је своју судбину за Рудник бакра Мајданпек и његових 55 година рада везао још 13. марта давне 1984. године запосливши се у Служби одржавања Флотације РБМ-а,  где је до ових дана захваљујући бенефицијама стекао више од 36 година стажа. Почео је као квалификовани машинбравар, уз рад завршио пети степен, постао предрадник, да би у претходних седам година, као пословођа машинског одржавања у Флотацији, остваривао посебне резултате водећи послове у погону флотације и млевења руде са циљем подизања капацитета и стабилности производње. Због тога се заслужено нашао на листи овогодишњих добитника награде „Инжењер Шистек“ коју сања и прижељкује свако од запослених у борском комбинату бакра.
Представљамо „Шистековце“: РадованВујовић (РБМ)– Од самог почетка рудник сам доживео као своју кућу. Небројено пута сам својим колегама поновио: ми смо другари, али посао је изнад свега. Морамо заједнички што пре да обавимо што се од нас очекује, а када секција стоји, ради се без паузе, чак и оне неопходне за оброк. Ни у једном тренутку не смемо да заборавимо да је заједнички интерес да опрема функционише на најбољи начин јер од тога сви ми живимо – каже Радован признајући да се тако, домаћински понашао одувек: Представљамо „Шистековце“: РадованВујовић (РБМ)Изузетно сам срећан да су моје колеге и претпостављени то сагледали и предложили ме за тако вредно признање каква је награда „Инжењер Шистек“.
Радован подсећа да је у протеклих неколико година практично из темеља „подигнуто“ више секција које 15-ак и више година нису биле у функцији, почев од августа 2013. када је пуштена X секција, па априла 2015. VI, у априлу ове године VII, а претходно III и IV секција. Све су од потпуно неупотребљивих, оспособљене и пуштене у рад. Било је много посла, а нема секције којој није ушао у језгро, чауру, сваки делић, погледао, проверио, урадио.
Представљамо „Шистековце“: РадованВујовић (РБМ) Некада је најважније било радити много, дати више, а ово је другачије време када се од свих нас очекује да посао обавимо брзо, тачно, најбоље… Да решење буде најјефтиније, а најквалитетније, да се избегну застоји, да се дође до дугорочних решења, да се ради и најефикасније и најрационалнијје. Колико год понекад звучи противречно, то су стални захтеви у послу – признаје Радован поносан што се може похвалити и као иноватор: – Свакодневни рад у погону и на опреми мотивисао ме је да размишљам и као иноватор. Тако сам дошао до пресе за ношење звона и навлачење звона, али и пресе за извлачење спојница, котрљајућих лежајева и зупчаника. Та решења нам олакшавају рад и помажу да ефикасно и квалитетно обавимо поједине физички врло захтевне послове. Међутим, изузетно добро би било када бисмо имали макар још неког од млађих радника, колега, да им на време пренесемо искуства, знања и драгоцене податке, али и да појачамо одржавање, како бисмо додатно умањили застоје.
Представљамо „Шистековце“: РадованВујовић (РБМ)Радован је у Мајданпек стигао из Медвеђе код Лесковца. У граду под Старицом добио је стан, основао породицу. Његова ћерка је незапослена, а син је повремено ангажован у РБМ-у где, наравно, прижељкује запослење.
– Изузетно волим овај град који је одувек несебично давао свима. Треба створити услове да се покрену машине, производња, прерада, запошљавање, да живи рудник и град кад већ могу и кад имају услове за будућност  – каже овогодишњи добитник награде “Инжењер Шистек” из РБМ-а.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Награде и признања

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…