Почетак Награде и признања Шистековци:   Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек

Шистековци:   Бранислав Томић, директор Рудника бакра Мајданпек

4 друго читање
0
0
1,475

Заједно можемо много

 

Најважнији је добар тимски рад и реално сагледавање жеља и могућности. – Нема разлога да било шта остављамо “за сутра, јер нас много посла већ чека од јуче”
РБМ
. – Награда „Инжењер Шистек“ сан је сваког инжењера запосленог у Рударско- топионичарском басену Бор. За мене је и више од тога, јер сам као дете Мајданпека, са рударством “у крви”, имао жељу да развоју Рудника и града дам и лични допринос. Са истом количином поштовања које сам као малишан имао према моћној рударској механизацији и људима који су њом управљали, окретали брда и из њих стварали благо и којима су се сви дивили – сада стојим пред плановима стручњака и виђењима да рударство у Мајданпеку има сигурну будућност у наредним деценијама – први је коментар Бранислава Томића (42), директора Рудника бакра Мајданпек, овогодишњег добитника најпрестижнијег рударског признања – награде „Инжењер Шистек“. Шистековци: Бранислав Томић, директор Рудника бакра МајданпекПризнајем, награда ми импонује због остварених резултата, због сарадника и запослених у мајданпечком руднику, али и оца Милована, пензионера РБМ-а, и сина Филипа који наставком школовања тек бира животни пут.
Бранислав Томић је у Руднику бакра Мајданпек прешао пут од инжењера приправника до директора. На место првог човека РБМ-а доспео је пре 15 месеци, са позиције управника површинског копа, на предлог генералног директора РТБ-а Бор Благоја Спасковског и одлуком Управног одбора и Скупштине РБМ-а, као део опредељења компаније да подмлађује кадрове. Са петнаестогодишњим радним стажом током најтежих година у овом предузећу, Бранислав Томић је стекао довољно знања и искуства да се окружи добрим сарадницима нудећи им шансу за напредовање. Проценивши да добрих производних резултата неће бити без дуго одлаганих инвестиција, све капацитете усмерио је на покретање Транспортног система 1, припрему за измештање магистралног пута, активирање некоришћених флотацијских капацитета и на обезбеђење нове флотацијске опреме. Истовремено, не дозвољава да се забораве планске обавезе у производњи, стање на рударским саобраћајницама, исправност опреме, могућност уштеде, брига о имовини, економика рада и пословања.
Шистековци: Бранислав Томић, директор Рудника бакра МајданпекВремена су таква да резултати стижу само кроз тимски рад. Јер, мало нас је да би било ко могао да каже: “Радим свој посао, други ме не занимају” – истиче Томић кога често затичемо на скоро сваком месту у руднику, па и тамо где се директор не очекује. – Не можете од људи тражити залагање, ако нисте са њима када је тешко, ако не поделите проблем, ако не прискочите у помоћ. Мало је оних који ће то заборавити и који добро бољим неће вратити.
Сви који познају Бранислава Томића знају да је његова врлина то што не прихвата без јаке аргументације одговор “не” и “не може”. – Нема разлога да се из могућности не извуче максимум. Јер, ни једна прилика не указује се два пута, пропуштено се тешко може надокнадити. Чека нас много посла“од јуче” да бисмо нешто остављали за сутра. Желимо, да Рудник бакра Мајданпек напредује, да већ наредне године може да се похвали новом опремом, постројењима, резултатима, бројем запослених, растом стандарда… – поручује Бранислав Томић, овогодишњи “Шистековац” из РБМ-а.

Још повезаних текстова
В Силвија Вукашиновић
Више текстова Награде и признања

Оставите одговор

Погледајте и

Представљамо добитнике награде „Инжењер Шистек“

Иван Најденов: Човек кога награда неће променити Помоћник руководиоца Огранка ТИР за произ…