Почетак Награде и признања Шистековци:   Весна Павлов, помоћник директора РББ-а за флотације

Шистековци:   Весна Павлов, помоћник директора РББ-а за флотације

2 друго читање
0
0
1,432

Нема тешког радног задатка

 

Изненађена наградом „Инжењер Шистек“, јер сматра да још треба да ради и учи, Весна Павлов истиче да је за средњу генерацију ово признање потврда да добро ради и подстрек да тако настави. – „Увек сам добијала радне задатке када је најпотребније, али није тешко јер проблеми мора да се решавају“
Шистековци: Весна Павлов, помоћник директора РББ-а за флотацијеРББ
. – За Весну Павлов нема тешког радног задатка. То је потврдила мењајући радна места од првог запослења 1993. године на Техничком факултету у Бору, преко одговорних радних места (од 1995. године) у флотацијама „Бор“ и „Велики Кривељ“, до помоћника директора Рудника бакра Бор за флотације. У Флотацији „Велики Кривељ“ 11 година радила је као сменски инжењер, а као управник од 2008. до краја 2012. године. Била је и управник Флотације „Бор“ и руководилац развоја РББ-а, да би од 1. јула постала помоћник директора РББ-а за обе флотације.
Увек сам добијала радне задатке када је најтеже и најпотребније у том тренутку. Када знате да проблеми мора да се решавају, онда није тешко, ма како то на први поглед изгледало. Зато сам све задатке прихватала најнормалније. У свему томе веома је битан тимски рад и да свако у том тиму буде радан, стручан и поштен – истиче Весна Павлов.
Када смо већ код поштења, Весна је показала какав је човек када је пре две године испред своје зграде пронашла 70 хиљада динара. Журећи на посао, узела је кесу са новцем, ушла у раднички аутобус и када је стигла у флотацију, позвала је милицију и испричала им шта се десило.
Шистековци: Весна Павлов, помоћник директора РББ-а за флотацијеМилиција је пронашла власника и вратила му новац – сећа се Весна. – Ниједног тренутка нисам се двоумила: можда је то нечија плата, дневни пазар, или школарина за дете. Ја радим за плату и туђ новац није ми потребан.
Весна и човек који је изгубио новац нису се познавали. Утолико је власник нађених пара био више изненађен: – У данашње време вратити толики новац, то је невероватно. Али, ето, то је и доказ да није битно у каквом времену живимо, већ какви смо људи. А Весна Павлов је, дефинитивно, човек за пример – рекао је Боранин Раде Тодоровић приликом упознавања са Весном када је пре две године добио изгубљени новац.
Највећи део каријере Весна Павлов провела је као управник Флотације „Велики Кривељ“ која је до пре две године била велико градилиште. Урађена је реконструкција свих производних целина (од дробљења до флотирања), у току су инвестиционе припреме за замену флотационих машина за руду са копа „Церово“ одакле се идуће године очекује повећање руде на 5,5 милиона тона годишње, а планирана је и аутоматизација технолошког процеса.
Весну Павлов, као помоћника директора РББ-а за флотације, очекује одговоран посао и у Флотацији „Бор“ где се флотира јамска руда и шљака пламене пећи у топионици. У току су припреме за изградњу новог постројења за флотирање шљаке из нове топионице како би се и тај топионички технолошки процес заокружио.
У Руднику бакра Бор у току је смена генерација: долазе млади који полако преузимају обавезе старијих. Као припадник средње генерације имам још једну обавезу – да младима пренесем искуство и знање. Радује ме што су вредни и желе да уче – закључује Весна Павлов причу лауреата награде „Инжењер Шистек“.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Награде и признања

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…