Почетак Награде и признања Специјално признање„Инфостуда“ РТБ Бор Групи

Специјално признање„Инфостуда“ РТБ Бор Групи

2 друго читање
2
0
1,256

Једино државно предузеће које се усудило да провери задовољство запослених

 

Признање је додељено у оквиру пројекта „Најбољи послодавац 2014.“ јер је, како стоји у образложењу, реч о највећем предузећу које је учествовало у истраживању и тиме показало бригу о задовољству својих запослених. – Категорија у коју би РТБ Бор требало сврстати није постојала, па су надлежни у „Инфостуду“ били пријатно изненађени што се „тако велики систем уопште усудио да провери задовољство својих радника“ и зато су одлучили да Басену доделе специјално признање
Специјално признање„Инфостуда“ РТБ Бор ГрупиРТБ
. – Најбољи послодавац је предузеће у којем би људи желели да се запосле и у којем желе да буду што дуже. То је и оно предузеће у којем запослени желе да дају свој пуни допринос. Зато послодавац који носи ову титулу недвосмислено брине о задовољству својих запослених, мотивацији и њиховом развоју. Сви учесници у овом истраживању које традиционално спроводи суботички „Инфостуд“, а РТБ Бор Група је највећа компанија која се усудила да на овакав начин провери задовољство својих запослених, управо су то и потврдили. У истраживању су учествовала 1.224 басенска радника и сви они су анонимно попуњавали анкету која је садржала 80 питања.

Графички приказ резултата РТБ Бор
Графички приказ резултата РТБ Бор
„Инфостуд“ је компанија која послује преко интернета и води сајтове у области интернет услуга, информисања, трговине и других области. Одлучила је да, мимо досадашње праксе, РТБ Бор Групи додели специјално признање у оквиру пројекта „Најбољи послодавац 2014.“ јер је, како је наведено у образложењу, реч о највећем предузећу које је учествовало у истраживању, чиме је показало бригу о задовољству својих запослених.
Упоредан приказ са осталим предузећима која су учествовала у истраживању
Упоредан приказ са осталим предузећима која су учествовала у истраживању
Категорија у коју је РТБ Бор требало сврстати није постојала јер се досад није десило да велика државна предузећа са више од пет хиљада запослених покажу интересовање за учествовање у пројекту „Најбољи послодавац“. Надлежни у „Инфостуду“ били су, зато, пријатно изненађени што се „тако велики систем уопште усудио да провери задовољство својих радника“ и зато су одлучили да Басену доделе специјално признање. Јер, сагласни су у Инфостуду“, упоређивање резултата компанија које послују у различитим индустријама и имају различити број запослених није могуће, нити је реално (немогуће је да подједнако буду задовољни запослени у руднику и запослени у, рецимо, ИТ индустрији или у школи).
Истраживање степена задовољства запослених у РТБ Бор Групи, дакле у сва четири зависна предузећа, резултирало је просечном оценом 2,99 (највећа оцена је четворка), а у „Инфостуду“ то тумаче као одличан резултат, малтене раван оствареном у великим светским компанијама које послују у Србији, попут „Теленора“, „ДХЛ“-а, „Тоyоте“.
Надлежне ХР-службе у басенским предузећима детаљно ће анализирати резултате истраживања и настојати да степен задовољства запослених на радном месту побољшају, нарочито у категорији „радни услови“ где је, можда и очекивано, постигнут најслабији резултат. Међутим, ако се има у виду чињеница да се и у овој категорији поредимо са запосленима у „Теленору“ на пример, јасно је и без икаквог теста да су запослени у овој норвешкој компанији далеко задовољнији условима рада од наших рудара који раде 700 метара испод земље или металурга који лију бакар и злато растопљено на 1.200 степени.

Још повезаних текстова
В admin
Више текстова Награде и признања

2 Коментари

 1. sasa

  4. маја 2014. у 12:05

  Naravno, kad je to jedina firma u Boru koja radi, proizvodi, ima veću platu od 40.000, i regres od 100.000, a gde se kod privatnika radi za 10, 15.000, da je RTB u drugom gradu, verovatno ne bi bio takav rezulta. E sad što dugije milijardu eura, i što su svi morali da glasaju za SNS kao i njihova familija, pa samim tim i ovo istraživanje je malo pod tim utiskom, ulepšano, i za izbore su svi dobili ugovor na neodređeno… pa kako drugačije da popuneanketu?!

 2. admin

  4. маја 2014. у 12:06

  Inače, struktura anketiranih je ovakva:
  Matično preduzeće 32 ispitanika,
  Rudnici bakra Bor 559,
  Rudnici bakra Majdanpek 240,
  Topionica i rafinacija bakra Bor 391.
  Učesvovalo je 94 rukovodilaca i 1130 nerukovodilaca.

Оставите одговор

Погледајте и

Србија Зиђин Копер покренула делимичну производњу у „Новом Церову“

Србија Зиђин Копер данас је делимично поново покренула производњу у „Новом Церову“ и то на…