Почетак Награде и признања Уручене награде „Капетан Миша Анастасијевић“

Уручене награде „Капетан Миша Анастасијевић“

2 друго читање
0
0
846

Басен троструки добитник

 

Генерални директор РТБ-а Благоје Спасковски проглашен за најбољег привредника Борског и Зајечарског округа, комбинат бакра за највећег извозника у тимочком региону, док је ТИР-у награда припала за најуспешније инвестиције

Уручене награде "Капетан Миша Анастасијевић"РТБ. – У двадесет категорија у колико се додељује награда „Капетан Миша Анастасијевић“, Рударско-топионичарски басен Бор једина је компанија која је добила чак три: генерални директор Басена Благоје Спасковски проглашен је за најбољег привредника Борског и Зајечарског округа, комбинат бакра за највећег извозника у тимочком региону, док је Топионици и рафинацији бакра награда припала за најуспешније инвестиције. Ово признање за истакнуте резултате у областима привреде и јавног живота на подручју Тимочке Крајине уручено је 4. марта у Зајечару.
Уручене награде "Капетан Миша Анастасијевић"Напунили смо буџет државе Србије са близу 150 милиона долара. Платили смо струју 160 милиона долара, купили нафту за 145 милиона долара, изашли из таме и чаме, појавили се као друштвено одговорна компанија, улагали у град и људе. РТБ није узео ни динар из буџета, већ је све градио на кредитној основи, уложио је 100 милиона долара у ревитализацију рударства и око 200 милиона евра у нову топионицу и фабрику сумпорне киселине – истакао је Спасковски на свечаности у зајечарском позоришту.
Награду, која носи име угледног предузетника, добротвора и задужбинара из 19. века који је дао велики допринос изградњи модерне српске државе, додељује „Медиа Инвент“ из Новог Сада у сарадњи са Регионалном привредном комором Зајечар. Иначе, циљ ове акције је „показати да у временима транзиције и свеприсутне кризе постоје предузећа, појединци и установе које иду у корак са Европом и светом, како би њихови успеси представљали пример и подстицај другима“.

Још повезаних текстова
В Јасмина Станојевић
Више текстова Награде и признања

Оставите одговор

Погледајте и

Жене ZiJina: Весна Трајковска из Фабрике сумпорне киселине

Ништа не промиче њеном будном оку У постројењу за прераду отпадних вода даме су махом за к…