Почетак Корпоративна одговорност Туризам Успешна летња сезона Хотела „Језеро“ на Борском језеру

Успешна летња сезона Хотела „Језеро“ на Борском језеру

4 друго читање
0
0
1,118

Три пута више гостију

 

Добром посећеношћу и пословањем у летњој сезони хотел „Језеро“ оправдао проглашење за туристичку топ-дестинацију у овој години. – Учешћем у акцији „Моја Србија“ успешно промовише туризам Бора и околине. – Пословање у јесењој сезони и до краја године хотел базира на конгресном туризму
Успешна летња сезона  Хотела "Језеро" на Борском језеруБОРСКО ЈЕЗЕРО
. – У Хотелу „Језеро“ на Борском језеру више су него задовољни овогодишњом летњом сезоном јер су имали три пута више гостију него у истом периоду прошле и претпрошле године. Више је разлога за већу попуњеност капацитета, а међу најважнијим руководство хотела истиче добру припрему и придруживање кампањи републичке Владе за промоцију домаћег туризма поделом ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја.
За овогодишњу летњу сезону припремили смо се добро и на време. На понтонским базенима уместо жичаног ставили смо тврдо дно како би купачи, поготово деца, били сигурнији, јер је дубина језера на том месту 30 метара. Свакодневно смо чистили и уређивали две наше плаже. Осим тога, уз помоћ Рударско-топионичарског басена Бор реновирали смо и пустили у рад етно-ресторан на главној плажи. Тиме смо не само употпунили понуду хотела него смо привукли још више гостију, поготово из Бора и околине. Етно-ресторан за сада ради свакодневно и тако ће бити све док буде гостију. Викендом имамо акустичну музику уз домаће специјалитете. У пријатном амбијенту етно-ресторана на главној плажи сада могу да уживају и гости хотела „Језеро“ и гости из Бора и околине – каже Миодраг Миловановић, заменик управника Хотела „Језеро“, и посебно истиче: – На већу посећеност посебно је утицала и Владина акција „Моја Србија“ коју смо и ми прихватили. Захваљујући тој акцији имамо резервације до краја новембра, до када ова акција траје. На тај начин промовишемо не само наш хотел него и туризам Бора и околине.
У овогодишњој летњој сезони хотел „Језеро“ највише је имао појединачне госте из Београда, Новог Сада и Војводине, али и из Румуније, Бугарске, Македоније, Босне и Херцеговине… У јесењој сезони и до краја године хотел мање рачуна на појединачне госте, а више на такозвани конгресни туризам на којем базира своје пословање ван летње сезоне.

Наши капацитети добрим делом већ су резервисани и за јесењу сезону, када се одржава већина семинара, саветовања и предавања. Смештај су већ резервисали наши ранији гости као што су, на пример, Удружење привредника Србије (били су у марту) или учесници традиционалног Октобарске конференције рудара и металурга која се већ три године одржава у нашем хотелу – каже заменик управника Миодраг Миловановић.
Добром посећеношћу и пословањем у летњој сезони хотел „Језеро“ на Борском језеру оправдао је проглашење за туристичку топ-дестинацију у овој години, па очекује да ће добро пословати и до краја године.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Туризам

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…