Почетак Корпоративна одговорност Туризам Ватерполисти Србије одушевљени јамским кафићем

Ватерполисти Србије одушевљени јамским кафићем

2 друго читање
1
0
1,028

Српски „делфини“ импресионирани рудником

 

Ватерполисти Србије одушевљени јамским кафићемЈАМА. – На листи одушевљења Бором, гостопримством на које су наишли у граду, условима на базену СЦ „Младост“, смештајем и исхраном у хотелу „Језеро“ на Борском језеру, момци Ватерполо репрезентације Србије додали су данас, како рекоше, још један феноменалан доживљај који су сви они први пут искусили – силазак у борску Јаму.
Вођа српских „делфина“ Живко Гоцић био је одушевљен новим и великим искуством. – Свеукупним утисцима морам да додам и овај који носим из „средишта земље“. Стварно нисам очекивао да испод површине земље, на оволикој дубини, постоји један овакав прави живот. Диван доживљај и морам стварно да искористим прилику да се у име целе репрезентације захвалим свим људима који су учествовали у организацији овог турнира у Бору. Имамо одличне услове, па ни ова киша није могла да поквари укупан утисак. Надам се да ће данас бити лепше време и позивам све Боране да и вечерас и сутра дођу на базен и одгледају преостале утакмице – рекао је у једном даху Гоцић.

Председник Ватерполо савеза Србије Милорад Кривокапић који се са златним српским „делфинима“ спустио у јамски „кафић“ каже да је био задивљен жељом момака и стручног штаба да посете рудник и виде какав је рударски живот и боравак 420 метара испод површине земље. – Сви су, не само наши момци, одушевљени Бором и зато бих хтео да, пре свега, искажем велико задовољство што смо, ето, били гости и РТБ-а Бор и што нас је угостио Благоје Спасковски. Он је и заслужан што је сам врх ватерпола ових дана у том граду. За две године, колико дуго сам на челу Ватерполо Савеза Србије, увек сам се трудио да доносим исправне одулке и да се ватерполо игра у свим градовима где за то има услова. Одлуку о томе да се овај турнир игра у Бору донео сам, у договору са Спасковским, за пар минута и сада сам сигуран да је то била исправна одлука. Екипе које су овде, свих осам репрезентација, одушевљене су гостопримством, смештајем, исхраном и условима на самом спортском објекту. Отворено су нам рекли да смо им пружили феноменалан доживаљај. Уживали су у ватерполу који је најбољи на свету, а турнир Бору је заиста ове године највећи и најмасовнији – рекао је Кривокапић. На једног од најмлађих спрских „делфина“ Душана Мандића силазак у Јаму оставио је посебан утисак. – Право је задовољство што сам имао част да посетим овај подземни „кафић“, али и да укратко сазнам мали део историје овог великог рудника и упознам људе који овде раде и проводе већи део дана. Ово је једно богато и лепо искуство и зато ми је баш драго што сам имао прилику да доживим све то. Бор је стварно леп град, пријатан, чист и пун зеленила – казао је Мандић.
Невероватне утиске из рудника, како је рекао, понео је и Немања Убовић. – Први пут сам у руднику и не знам да ли бих икада имао прилику да дођем на једно овакво место да нисмо дошли у Бор и на овај турнир. Из овог града и рудника поћи ћу препун утисака јер сам стварно одушевљен како су нас сви угостили, пре свега људи из хотела „Језеро“. Све време имали смо одличне услове, импресиониран сам. Његов „саборац“ Гаврил Суботић, истичући да му је драго што је био актер „приче из рудника“, поред свих похвала за организацију, град, зеленило, природу и језеро, у супрелативу је истакао и спортску страну боравка у Бору. – Спортски комплекс, односно базен, стварно је на завидном нивоу, организација врхунска. Одушевљен сам – поручио је Суботић.
Оно што је млађаним ватерполистима био доживљај из рудника, за генералног директора РТБ-а Бор Благоја Спасковског представљало је, како каже, највећу радост. – Златни момци Србије, наши први и прави амбасадори, тренирају вредно да би освојили злато. Освојиће га и у Рио де Жанеиру, сигуран сам. Срећан сам што су посетили рудник и видели услове у којима рудари РТБ-а долазе до злата и из камена стварају зелене доларе. Част је и за државу и за град што је ватерполо турнир са осам најјачих светских репрезентација одржан управо у Бору – истакао је Спасковски.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова Туризам

Један коментар

  1. Mišell (sa dva K)

    17. јула 2016. у 07:49

    Divan događaj, još lepša reportaža. Borani imaju na šta da budu ponosni, a ovaj izuzetan događaj potvrdio je da bakar može da služi čoveku na razne načine. Ja sam rođen u ovom nekada prljavom gradu, mnogo toga sam lepog preživeo, ali ovo druženje sa najboljim vaterpolistima sveta je vrhunac „karijere“. Drago mi je što su vaterpolissti videli da je Bor sada grad u zelenilu, oni kao da nisu ni znali da je ovde bilo puno dima. Sadašnja generacija Borana zaista ima čemu da se raduje.

Оставите одговор

Погледајте и

Градској „Топлани“ без накнаде уступљени опрема и постројења у старој Енергани

Србија Зиђин Копер помаже грејну сезону у Бору Пошто је процес производње енергије у градс…