Почетак Награде и признања За бољи живот у рударском граду

За бољи живот у рударском граду

4 друго читање
0
0
1,412
Милинко Живковић

Милинко Живковић, директор Маркетинга РТБ-а Бор, одрекао се новчаног дела награде „Инжењер Шистек“ у корист родитеља петоро новорођене деце. – Одмор за родитеље обезбеђен у хотелу „Језеро“ на Борском језеру

– Приликом свечаног уручивања највећег рударског признања, награде „Инжењер Шистек“, у захвалници у име четворице награђених све је изненадио овогодишњи лауреат Милинко Живковић, директор Маркетинга Рударско-топионичарског басена Бор:
-Живимо у рударском граду са традицијом и стилом и имамо обавезу да Бор учинимо лепшим и пријатнијим за живот. Циљ нам је да Боранима вратимо осмех на лице. Највећа радост је и дечији осмех и осмех родитеља. Зато се одричем новчаног дела награде „Инжењер Шистек“ у корист родитеља петоро новорођене деце. Родитељи првих пет зачетих беба у хотелу „Језеро“ на Борском језеру поделиће новчани део моје награде, што ће бити довољно да се одморе у реновираном хотелу „Језеро“ – објаснио је Милинко Живковић и заслужио громогласан аплауз на прослави Дана рудара Србије и Дана компаније РТБ Бор у хотелу „Језеро“ на Борском језеру.

Милинко Живковић
Милинко Живковић
Милинко Живковић је Боранин 28 година. У град бакра је дошао из родне Рашке као дипломирани економиста и запослио се у Руднику бакра Бор. Магистрирао је на Факултету за менаџмент у Зајечару и од 2009. године је магистар економских наука. У образложењу предлога за награду
„Инжењер Шистек“, у име РТБ Бор Групе, између осталог се каже:
„За непуних тридесет година стажа проведених у РТБ-у Живковић је, као инвентивна особа са одличним преговарачким и организационим способностима, врло успешно руководио службама књиговодства, финансија, рачуноводства и комерцијале у Руднику бакра Бор, а био је и заменик директора РББ-а за економско-комерцијалне послове. Од маја 2010. године Милинко Живковић је директор Маркетинга у РТБ Бор Групи. Својим залагањем, изразитом самоиницијативношћу, организаторским способностима, личним примером и ауторитетом, умногоме је допринео развоју компаније РТБ Бор и подизању њеног кредибилитета и рејтинга. У исто време Живковић предано ради и на поправљању имиџа целог Бора и показује изузетно залагање у акцији „За лепши Бор“ коју РТБ, уз помоћ својих пословних партнера, спроводи већ годину дана. Активно учествује и у раду бројних спортских и хуманитарних организација и удружења и своје богато радно искуство радо преноси млађим колегама и сарадницима и развија складне међуљудске односе“, каже се у предлогу за награду „Инжењер Шистек“.
Ово што пише у образложењу Милинко Живковић с в а к о д н е в н о потврђује у пракси. Сада има и обавезу више да, заједно са осталим добитницима престижног рударског признања (и не само са њима), још преданије ради оно што најбоље уме. Тек у овом светлу прави смисао имају његове реченице обраћања, у име осталих добитника, приликом уручења награде „Инжењер Шистек“. Обавезу да рударски град са традицијом учини још
лепшим и да врати осмех на лица Борана може да осећа и успешно да испуњава само онај ко се осећа Боранином и воли свој град.
-Нисам рудар него економиста и зато ме још више радује што су многи препознали моје залагање за бољи живот у рударском граду. „Шистекова“ награда се стиче мукотрпним радом, свакодневно – без годишњег одмора, верског и државног празника. Није ми тешко да радим јер за то мотива има много, али не могу да схватим да има и таквих људи који омаловажавају, руже или уништавају ово што је у граду тешком муком урађено. Зато молим грађане Бора да чувају наш град и наша села и да помогну да живимо боље – апелује Милинко Живковић и нада се да ће Борани, свако на свој начин, помоћи да Бор постане још лепши и пријатнији за живот.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Награде и признања

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…