Почетак Корпоративна одговорност Туризам Завршено Европско првенство у снукеру

Завршено Европско првенство у снукеру

4 друго читање
0
0
851

 Најбољи Велс, Русија и Ирска

 

У категорији јуниора аматера прво место освојио Енглез Џејмс Кејхил и стекао право да учествује на професионалним турнирима. – Репрезентација Велса најбоља у категорији сениора, Рускиње прве међу сениоркама, а Ирци у категорији ветерана. – Такмичење отворио Благоје Спасковски, генерални директор РТБ-а Бор. – Похвале организаторима
Репрезентација Велса (сениори)БОРСКО ЈЕЗЕРО
. – У хотелу „Језеро“ на Борском језеру завршено је Европско првенство у снукеру на којем је, у категорији јуниора аматера (такмичари до 21 године), мушких и женских екипа и ветерана, учествовало 208 такмичара из 30 европских држава. У првом делу шампионата, од 18. до 22. марта одржано је појединачно јуниорско аматерско првенство, а од 23. до 28. марта на програму су била тимска такмичења мушких и женских екипа и ветерана.

Кејхил јуниорски првак Европе

Завршено Европско првенство у снукеруУ конкуренцији 83 јуниора, од којих је пет дебитовало за снукер репрезентацију Србије, седамнаестогодишњи Енглез Џејмс Кејхил победник је јуниорског шампионата Европе у снукеру. Он је у финалу савладао годину дана млађег сународника Ешлија Картија без изгубљеног фрејма – 6:0.
Јуниорски репрезентативац Србије Марко Стоилковић није имао среће у групи, али је остварио историјски резултат забележивши прву званичну победу српског тима.
Осим титуле првака Европе победнику јуниорског такмичења припала је новчана награда од хиљаду евра, као и позив за учешће на професионалним турнирима у свету на којима се такмичи само деведесет снукер играча.

Доминација Острвљана

Финалним мечевима сениорских репрезентација, женских екипа и ветерана и доделом пехара завршено је Европско првенство у снукеру. Европски првак у сениорској конкуренцији је екипа Велса, која је у финалу савладала Шкотску. Женска репрезентација Русије победила је у финалу Пољску, а у категорији ветерана прво место заузела је екипа Ирске која је била боља од Белгије.
Снукер репрезентација Србије такмичила се у свим категоријама. Како се и очекивало, није прошла квалификациону фазу ни у једној категорији, али за популаризацију овог мало познатог спорта у Србији добро је што су српски такмичари учествовали у конкуренцији најбољих снукераша Европе. У Снукер асоцијацији Србије наглашавају да је ово велико искуство за српске снукераше, па се у наредним такмичењима могу очекивати бољи резултати:
За нас је најважније да је такмичење оваквог ранга одржано у Србији, да смо почели да популаришемо овај спорт и надам се успеху у наредном периоду – каже Марко Вуковић, председник Снукер асоцијације Србије.

Популаризација снукера у Србији

Европско првенство организовали су Европска снукер и билијар асоцијација и Снукер асоцијација Србије. У две сале на првом спрату хотела “Језеро“ играло се на 16 столова, а за публику су монтиране посебне трибине са којих је пратила такмичење уживо и на видео-бимовима у хотелу, који ће, како су истакли и организатори и такмичари, био добар домаћин. То је обећао, а организатор у потпуности испунио, и Благоје Спасковски, генерални директор Рударско-топионичарског басена Бор, свечано отварајући Европски шампионат:
Хотел “Језеро” на Борском језеру, град Бор и Рударско-топионичарски басен са стогодишњом традицијом у производњи бакра биће вам добри домаћини. Хвала што сте дошли и будите амбасадори својих земаља – покажите лепоте и гостопримство овога краја и Србије – истакао је Благоје Спасковски обраћајући се учесницима Европског првенства у снукеру на свечаном отварању такмичења.
Максим Касис, председник Европске снукер и билијар асоцијације, захвалио се организаторима и домаћину на успешном организовању Европског првенства у снукеру.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова Туризам

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…