Кредитом до крова над главом

2 друго читање
0
0
1,025
Кредитом до крова над главом
Велико интересовање Борана за монтажне куће
Велико интересовање Борана за монтажне куће
– Након шестонедељног пријављивања за монтажне куће интересовање за овај вид решавања стамбеног питања исказало је 382 Борана, а за пословни простор у Капији Бора њих десеторо. Пошто је било много питања у вези са кућама, а оглас чији је циљ да се испита њихова заинтересованост и даље отворен, овом приликом износимо детаље који су нам познати.
Куће ће бити грађене у низу на оглашеним локацијама. Кад је у питању „Бор 2“ још увек се бира локација. Још се не зна да ли ће то бити изнад или испод садашњег насеља, мада ће се настојати да то буде испод пута на улазу у овај део града, као и слободни плацеви у самом насељу. Проблем је у скупој земљи и Општина ће, по свему судећи, морати да преиспита ту своју одлуку, односно цену.
Заинтересовани ће моћи да купе – за готово или на кредит – објекте од 50 до 80 метара квадратних, са припадајућим плацем испред од једног ара. Куће од 50 метара квадратних једнаке су једноипособном стану, од 60 двособном до двоипособном, од 70 двоипособном до троипособном, а од 80 троипособном стану.
Кредитом до крова над главом
Кредитом до крова над главом
По речима генералног директора РТБ-а Бор Благоја Спасковског, цена ће бити прикладна, али ће се знати тек када се сви озбиљно изјасне шта желе. Међутим, већ је извесно да ће – они који су кредитно способни – своје нове домове моћи да купе на кредит код Erste и Volks банке и отплаћују их 15, 20 и више година. Куће до 70 квадрата биће просечног квалитета да би цена била нижа, а све могу бити изграђене и у лукс-изведби, што подразумева и више новца. Уосталом, сви прохтеви и међусобне обавезе будућих власника, извођача радова и банака биће прецизирани уговором.
Постоји могућност, и углавном ће то и бити, да се куће уговоре по систему „кључ у руке“, али и купе у такозваној сивој градњи – односно монтиране и застакљене – док ће паркет, плочице и остало власници сами уграђивати.

Још повезаних текстова
В Љубиша Алексић
Више текстова За лепши Бор

Оставите одговор

Погледајте и

„Зиђин“ постао већински власник и „Невсуна“

За више од 1,66 милијарди канадских долара кинеска компанија преузела је (28. децембра) 89…