Почетак Корпоративна одговорност За лепши Бор РТБ прискочио у помоћ болници без грејања

РТБ прискочио у помоћ болници без грејања

3 друго читање
0
0
1,706
РТБ прискочио у помоћ болници без грејања

Ћебад, јоргани и грејалице за болеснике

 

РТБ прискочио у помоћ болници без грејања РТБ. – Центар и стари део Бора други дан су без грејања. Због пробоја вреловода, који још увек није саниран, смрзава се малтене трећина града: мештани 20-ак улица, али и Болница, Полицијска управа, Стара пошта, Музичка школа. Ситуација је, како каже директор градске Болнице др Горан Јоксимовић, ванредна и у граду и у болници јер је напољу температура сишла у минус.
Нажалост, поновила се ситуација од прошле године када је Болница на неколико дана остала без грејања. И овога пута, као и увек до сада, први у помоћ „прискочио“ је РТБ Бор и обезбедио донацију у виду ћебади, јоргана и грејалица. Да се собе и пацијенти загреју – казао је др Јоксимовић.

У болници је, како истиче њен директор, тренутно око 200 пацијената и ова драгоцена помоћ ће бити распоређена по приоритетима, односно први ће се угрејати најмлађи пацијенти са дечијег одељења, породилиште, гинекологија и интензивна нега.
Надамо се да ће Топлана брзо отклонити квар и да ће сви пацијенти добити грејање. Док оно не стигне, РТБ Бор је, као друштвено одговорна компанија, обезбедио више од 300 ћебади, стотинак јоргана и 50-ак грејалица као „прву помоћ“, али радимо на томе да обезбедимо и додатне количине. Без обзира на све, РТБ ни сада, а ни убудуће, неће дозволити да његови запослени, а и сви грађани Бора, остану без помоћи и елементарних услова за живот – рекао је Небојша Виденовић, директор Рудника бакра Бор. Пацијенте који су на болничком лечењу у интензивној нези, где су грејалице, јоргани и ћебад најпре расподељени, посетио је и генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски. Болесници су имали само речи хвале за овај гест РТБ-а, јер су у међувремену сазнали од кога им стиже помоћ. И топла реч угреје, а камоли ћебад, грејалице и јоргани, чуло се на Одељењу интензивне неге.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова За лепши Бор

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …