Почетак Корпоративна одговорност За лепши Бор Замењени рефлектори на врху старог димњака

Замењени рефлектори на врху старог димњака

0 друго читање
0
0
1,126
Замењени рефлектори на врху старог димњака

Селфи с димњака

Гром који је ове године ударио у мањи, „стометарски“ димњак „спржио“ је два бела и два црвена рефлектора и оставио димњак у мраку. Задатак да га поново осветли поверен је био Звонку Трифуновићу, коме се у послу придружио и радник ТИР-а Горан Стојковић
Замењени рефлектори на врху старог димњакаБОР
. – Љубитељ екстремних спортова, планинарења и спелеологије Звонко Трифуновић и електричар Топионице и рафинације задужен за кранове и конверторе Горан Стојковић обрели су се недавно на заједничком задатку. Гром који је ове године ударио у мањи, „стометарски“ димњак „спржио“ је два бела и два црвена рефлектора и оставио димњак у мраку. Требало је проверити струју и поставити нове рефлекторе, али и овековечити „селфијем“ овај нимало безазлен посао и адреналинску мисију.
Било ми је то четврто пењање на „мали“ димњак, на већем сам био трипут. Иако је мањи, овај димњак је далеко опаснији јер „зуб времена“ није имао милости према њему. Платформе су му малтене труле, плус је већ претрпео оштећења у земљотресу 1997. године који је погодио суседну Румунију – испричао нам је Звонко, наводећи да је Горан Стојковић имао велику жељу да му се придружи у овом послу и да је, зато, замолио претпостављене за дозволу да му помогне.
Помоћ електричара ми је била добродошла, па се мајстор Горан попео са мном, али само до прве платформе. Ту је проверио струју, а након тога ми је, када сам се ја попео на врх димњака, везао резервне рефлекторе на уже којим сам био осигуран. На тај начин ми их је „додао“ – каже уз осмех овај Боранин.
Сви рефлектори на димњаку су, како истиче, били замењени за три сата захваљујући тандемском послу. – Од опреме сам користио само ужад. Једно за извлачење и друго сигурносно, са кукичастим карабињером. Сигурносно уже ми је помогло да безбедно могу да опколим врх димњака и свуда заменим рефлекторе – испричао нам је Звонко Трифуновић.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова За лепши Бор

Оставите одговор

Погледајте и

Реиндустријализација металуршких капацитета донела Боранима чист ваздух и боље услове рада

Србија Зиђин Копер решила једновековни проблем загађења ваздуха у Бору Ћу Гуоџу: Пројекат …