Почетак Корпоративна одговорност За лепши Бор На Међународни дан снега и скијања пуштена нова жичара

На Међународни дан снега и скијања пуштена нова жичара

4 друго читање
0
0
966

На врх Црног врха

Жичара дуга 1.330 метара, постављена на 14 стубова (плус погонска и окретна станица) превезла око хиљаду скијаша, рекреативаца и осталих љубитеља планине до врха Црног врха. – Жичару притиском на дугме покренуо генерални директор РТБ-а Бор Благоје Спасковски. – Бор ће ускоро бити раван познатим туристичким центрима, грађани су то заслужили јер су њихова плућа годинама била „калаисана“ сумпор-диоксидом, изјавио је Спасковски
На Међународни дан снега и скијања пуштена нова жичараБОР, ЦРНИ ВРХ
. – Двадесетог јануара, на Светог Јована, бројни заљубљеници у најпопуларнији спорт на снегу – скијање – упутили су се под пуном опремом на Црни врх да опробају скијашку стазу, али и нову жичару којом је борска планина „седлана“ готово три месеца. На Међународни дан снега и скијања пуштена нова жичараБорско јавно предузеће „Туристички центар“ организовало је данас, у част свечаног пуштања у рад нове жичаре, прво велико окупљање и такмичење скијаша и рекреативаца ове сезоне, а непосредан повод био је обележавање Међународног дана снега и скијања. Част да притисне дугме и покрене жичару указана је Благоју Спасковском, генералном директору РТБ-а Бор, компаније која је добрано заслужна за то што је она, како се чуло, монтирана и постављена у рекордном року, за 86 дана, и опремљена најсавременијом ПЛЦ техником, што је сврстава у најбезбедније жичаре у Србији.
На Међународни дан снега и скијања пуштена нова жичараНећу говорити као генерални директор РТБ-а, овде сам онај „тенкиста“ који је све време „вукао“ да жичара буде што пре готова. Хвала Влади Републике Србије која нам ју је поклонила и „Енергопројекту“ који је бесплатно обавио све грађевинске радове. Но, хвала и свим радницима и ентузијастима који су учестовали у њеном постављању и монтирању, багеристима који су крчили путеве. Обећавам да ће Бор ускоро бити раван познатим туристичким центрима, грађани и мештани околних села су то заслужили јер су годинама њихова плућа била „калаисана“ сумпор-диоксидом. На Међународни дан снега и скијања пуштена нова жичараГрад од селдеће године, када буде завршена и „нова топионица“, више неће бити познат само по рударству, развијаћемо га и у туристичком правцу. Већ догодине, када буду купљени „топови“ и стазе се осветле, овде ће на скијање долазити људи из свих крајева Србије – казао је Спасковски.
На Међународни дан снега и скијања пуштена нова жичараЖичара, као одлична зимска, али и летња допуна реновираном хотелу „Језеро“ на Борском језеру, дуга је 1.330 метара и постављена на 14 стубова (плус погонска и окретна станица). Данас је превезла око хиљаду скијаша, рекреативаца и осталих љубитеља планине до врха Црног врха. Одатле су се сви они спуштали до подножја старом питомијом стазом која је била припремљена за такмичење. На Међународни дан снега и скијања пуштена нова жичараЖичара има 169 седишта и радну скијашку брзину од два и по метра у секунди, па су они који су је пробали на врх планине стизали за око осам минута.
ЈП „Туристички центар“ и његов директор Александар Миликић постарали су се да организују бесплатан аутобуски превоз до скијалишта, нису наплаћивали ски-пас, а данас је почела да ради и школа скијања коју води борски Скијашки клуб.

Још повезаних текстова
В Горица Тончев Василић
Више текстова За лепши Бор

Оставите одговор

Погледајте и

Генерални директор похвалио руководиоца Одељења за безбедности у кривељској флотацији

Славици Милосављевић уручена захвалница за професионалан и савестан рад Захваљујући њеном …