Почетак Корпоративна одговорност За лепши Бор Нови рударски експонат у парк-музеју

Нови рударски експонат у парк-музеју

2 друго читање
0
0
1,234

Извозно окно на улазу у Бор

 

Нови експонат је на почетку експлоатације површинског копа „Велики Кривељ“ служио за истражно бушење и одводњавање. – Музејско извозно окно високо је 13 метара и тешко 26 тона
БОР
. – За Дан рудара Србије и Дан Рударско-топионичарског басена Бор парк-музеј рударске и металуршке опреме, од кружног тока на улазу у Бор до кружног тока на Трећем километру, богатији је за још један рударски експонат: поред самог кружног тока на улазу у Бор постављено је извозно окно које је завршило свој радни век на површинском копу „Велики Кривељ“.
Демонтажу, репарацију и постављање извозног окна, које је на почетку експлоатације копа „Велики Кривељ“ служило за истражно бушење и одводњавање, обавила је тринаесточлана екипа Ремонтне радионице на старом борском површинском копу. Приликом постављања експоната у помоћ су прискочили радници Дирекције за изградњу Бора и саобраћајна полиција Полицијске управе Бор.
Најновији експонат у парк музеју постављен је на иницијативу менаџмента РТБ-а Бор. Ово музејско извозно окно високо је 13 метара и састоји се из два дела – први је тежак 12, а други 14 тона. Да би било допремљено до места за постављање, у делу града саобраћај је био заустављен неколико сати.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова За лепши Бор

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…