Почетак Корпоративна одговорност За лепши Бор Улагање у спортску традицију

Улагање у спортску традицију

2 друго читање
1
0
1,138
Планирано комплетно реновирање стадиона „ФК Бор“
Планирано комплетно реновирање стадиона „ФК Бор“
Планирано комплетно реновирање стадиона
„ФК Бор“
На заједничкој седници Скупштине и Управног одбора Рударско-топионичарског басена Бор чланови оба тела донели су одлуку о комплетном реновирању и доградњи стадиона Фудбалског клуба „Бор“. За планирани посао, у који ће бити уложено 200 милиона динара, већ је обезбеђено 90 милиона, а остатак ће заједнички обезбедити РТБ Бор, локална самоуправа и Министарство спорта којем је већ упућен захтев и чека се потврдна одлука. Толико коштају и слични спортски објекти у Зајечару, Лучанима, Ужицу…
-Ово није улагање само у фудбал, него у спорт, здравље и традицију. Фудбалски клуб са светлом традицијом, који је био и прволигаш и друголигаш, заслужује услове бар да може да буде стабилан српсколигаш, па можда и друголигаш. Овим неће бити запостављени други спортови, напротив, локална самоуправа мора много више средстава да издваја за спорт – каже Милинко Живковић, директор Маркетинга РТБ-а Бор и председник Фудбалског клуба „Бор“.
За 50 година најстарији фудбалски стадион у Бору толико је оронуо да готово нема услова ни за тренинге и утакмице, ни за публику. Зато је планирано да се изгради стадион са свим пратећим садржајима – главни и помоћни терен, осветљење, семафор, свлачионице, купатила, трибине са четири и по хиљаде места за седење, 1. 500 метара квадратних са ложама… Очекује се да ће нови стадион бити и профитабилна установа, да делом финансира сам себе.

Још повезаних текстова
В Милољуб Милошевић
Више текстова За лепши Бор

Један коментар

  1. laf

    29. маја 2014. у 17:49

    Šta je bilo sa ovim? Još piše obezbedjeno je 90m dinara. Prošle 2 godine i ništa.
    Daj sredite makar svlačionice, i postavite makar 1000 stolica na tribinama da budu zadovoljeni neki minimum minimuma uslovi za SLI.
    To može i opština da finansira bez ikakvih davanja RTB-a…

Оставите одговор

Погледајте и

Решен проблем инвалида рада РТБ-а Бор

Привремена решења постала коначна    РТБ. – Инвалиди рада Рударско-топиони…